Hirdessen itt

Zaharova: a lengyel katonai kiképzőközpont ukrajnai építésével Varsó belép a konfliktusba


A lengyel katonai kiképzőközpont felépítése Nyugat-Ukrajnában bevonja Varsót a konfliktusba – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki tájékoztatóján.


A diplomata felhívta a figyelmet azokra a médiajelentésekre, amelyek arról szólnak, hogy a lengyel Lubawa S.A. vállalat 600 ukrán katona számára harci kiképzőközpontot épít az ukrajnai Voliny régióban.

„Az a tény, hogy ez Lengyelországnak az ukrajnai konfliktusban való közvetlen részvétele, úgy tűnik, senkit sem zavar Varsóban, nemhogy Kijevben” – mondta a diplomata, rámutatva, hogy az ukrajnai katonai létesítmények legitim célpontot jelentenek az orosz fegyveres erők számára.

Ezzel Lengyelország folytatja „kúszó terjeszkedését” ukrán területen – részletezte Zaharova.

„Valójában itt arról van szó, hogy Varsó az infrastruktúráját akarja telepíteni, hogy növelje a korábban Lengyel Önkéntes Légió néven bejelentett lengyel csoportosulás létszámát, amelyet a fent említett központ alapján fognak bevetni” – jegyezte meg.

„Valójában ezt a légiót azért hozzák létre, hogy felügyeleti egységeket alakítsanak ki a kormányhatóságok és a bűnüldöző szervek tevékenységének ellenőrzésére Nyugat-Ukrajna területein” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések