A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszanyalt a fagyi Karácsony Gergelynek


Ismét bebizonyosodott, hogy a főpolgármester csak a szavak és a posztok szintjén foglalkozik Budapesttel. De, mint oly sok máshoz, a közlekedéshez sem ért – írja legfrissebb bejegyzésében a budapesti Fidesz.


Kovács Péter helyretette a dollárbaloldal főpolgármesterét annak Facebook-posztja alatt egy hozzászólásban.

Azt írják ugyanis, hogy Karácsony megpróbálta magáról lerázni a 30 km/h-s sebességkorlátozással kapcsolatos kritikát a XVI. kerülettel példálózva, de a helyi Fidesz–KDNP-s polgármester ezt nem hagyta szó nélkül.

„A XVI. kerületben észszerűen vannak kialakítva a 30-as övezetek. 68 körzet van és a körzethatárokon lévő utakon 50 km/h a megengedett sebesség. Így mindenki ütemesen tud közlekedni a kerületben, nem képezünk mesterséges dugókat. De ha már velünk példálózik, akkor vannak jó példák még szép számmal a XVI. kerületben.”

Felsorolja: Nem az autósáv helyére építjük a kerékpárutat, hanem mellé. Több hektáron erdőt telepít az önkormányzat. Ingyen adunk komposztládát és csapadékvízgyűjtő edényt a lakóinknak. A közterületi zöldfelületeken helyben hagyjuk elszikkadni a csapadékvizet, nem vezetjük el nagy csövekben. Minden buszváró fedett és árnyas (kivéve, ahol a fővárosi önkormányzat leszereltette három éve a várókat). Az év végére intézményeink fele használ valamilyen megújuló energiaforrást.

„Hamarosan megnyílik a saját komposzttelepünk, ahol a kerületiek a beszállított zöldjavakért cserébe komposztot kapnak, hogy csak a környezettudatos intézkedéseinket említsem. Ha tudok még valamiben segíteni csak nyugodtan szóljon főpolgármester úr” – üzente Karácsonynak Kovács Péter.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések