A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videón beszél majd Zelenszkijjel Hszi Csin-ping


Szemmel láthatóan komolyan gondolja a kínai elnök, hogy közvetítőként lép fel a háború befejezésének érdekében. Igaz, Ukrajna számára komoly presztízsveszteség, hogy Zelenszkij csak videón tud tárgyalni Hszi Csin-pinggel.


Alig néhány órával azt követően, hogy nem hivatalosan is bejelentették, hogy Hszi Csin-ping a jövő héten Moszkvába látogat, meglepő fordulat állt be az ügyben. Külföldi lapértesülések szerint ugyanis a kínai elnök Vlagyimir Putyin után Volodimir Zelenszkijjel is tárgyalni fog.

Az ázsiai ország vezetője igen eltökélt abban, hogy ő fog békét hozni a felek között, ezért dönthet úgy, hogy mindkét elnökkel tárgyalni akar – igaz, Zelenszkijjel csak videón keresztül fog beszélgetni, ami komoly presztízsveszteség Ukrajna számára.

Szakértők szerint amennyiben erre sor kerül, az talán fordulatot hozhat a háború menetében. Peking a közelmúltban előállt egy békejavaslattal, ám ezzel kapcsolatban Európa meglehetősen szkeptikus maradt. Hszi emiatt várhatóan a moszkvai út után más európai országokba is ellátogathat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések