A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy minden, katonai segítséget tartalmazó szállítmány legitim célpont az orosz hadseregnek 

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ−9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi rendszerrel szemben – mondta Lloyd Austin, a Pentagon vezetője egy költségvetési meghallgatáson − írta meg az Oroszhirek.hu.

Ez a platform nem fogja túlélni, ha megpróbálják használni ebben a környezetben – magyarázta.

Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a maga részéről egyetértett kollégája véleményével.

Nem fog túlélni ott… Lelövik az orosz légvédelmi rendszerek – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az MQ−9-es valószínűleg nem nyújt többletképességet az ukrán erők számára a „kisebb, gyorsabb és fürgébb” nyugati drónokhoz képest.

Austin hozzátette, hogy a Pentagon szerint az ukrán hadseregnek most leginkább légvédelemre, páncélozott járművekre és nagy hatótávolságú fegyverekre van szüksége.

Arról az MQ−9 UAV-tól van szó, amely március elején a Fekete-tengerbe zuhant a Krím közelében.

Mint az orosz védelmi minisztérium akkor kifejtette, az amerikai drón kikapcsolt jeladókkal az orosz határ felé repült, megsértve a különleges műveletre létrehozott, ideiglenes légtérhasználati rendszer területét.

A minisztérium szerint a drón saját hirtelen manőverezése miatt zuhant a tengerbe. Washington ugyanakkor azt állítja, hogy a baleset egy orosz vadászgéppel történő ütközés után történt.

Moszkva egy évvel ezelőtt jegyzéket küldött a NATO-országoknak a kijevi rezsimnek történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy minden katonai segítséget tartalmazó szállítmány legitim célpont az orosz hadseregnek. A diplomata azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a szövetség valójában közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, többek között nemcsak fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések