A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

USA: csak Oroszországnak vannak hiperszonikus rakétái, ami ellen nincs védelem


Az Egyesült Államok jelenleg nem dolgozik olyan hiperszonikus rakéták létrehozásán, amelyek az Oroszországban működő rakétákkal azonos nukleáris robbanófejek hordozására alkalmasak – jelentette ki Paul Freisthler, az amerikai katonai hírszerzés egyik vezető kutatója az amerikai képviselőház stratégiai fegyverzeti albizottságának meghallgatásán, tudatta az oroszhirek.hu. 

Az orosz Avangard rendszer a világ egyetlen bevetett hiperszonikus stratégiai rendszere – mondta Freisthler.

A bizottság egyik tagjának részletező kérdésére, miszerint ez azt jelenti-e, hogy az Egyesült Államoknak nincs üzemben és nem is tervezi hasonló hiperszonikus stratégiai rendszerek létrehozását, a meghallgatás egyik résztvevője sem adott választ.

Michael Horowitz, az amerikai védelmi minisztérium Emerging Capabilities Policy Office igazgatója ugyanakkor kifejtette, hogy a hiperszonikus stratégiai fegyverek létrehozásának kérdése politikai kérdés, míg a védelemmel kapcsolatos ügynökségek a saját konkrét feladataikra koncentrálnak.

A regionális célú hiperszonikus rendszerek létrehozásán folyik a munka, amelyekről úgy vélik, hogy képesek megbirkózni a stratégiai feladatokkal – mondta.

Michael White, a védelmi miniszter kutatási és műszaki miniszterhelyettesének hivatalában a hiperszonikus fegyverekért felelős igazgatóhelyettes elismerte, hogy az amerikai becslések szerint jelenleg egyetlen ország sem képes megvédeni magát a hiperszonikus fegyverekkel szemben.

A fizika törvényei mindenki számára ugyanazok, és az Egyesült Államoknak és Oroszországnak ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznie ezen a területen – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések