A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

USA: Az ukrajnai háború a következő egy-két évben magától megoldódik


Washington becslése szerint Moszkva még nem használta fel légi és tengeri erőinek, valamint kiberképességeinek jelentős részét  

Az ukrajnai konfliktus két éven belül magától véget érhet – mondta Christine Wormuth az amerikai védelmi minisztérium hadseregért felelős államtitkára – írja az oriszhírek.hu.

„Úgy gondolom, hogy az ukrajnai háború a következő egy-két évben magától megoldódik” – mondta a stratégiai és nemzetközi tanulmányok központjában (CSIS) tartott beszédében.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a harcok elhúzódóbbak, mint azt gondolnánk.

„Vakmerők lennénk, ha nem aggódnánk a meglévő katonai képességek miatt” – mondta Wormuth.

Washington becslése szerint Moszkva még nem használta fel légi és tengeri erőinek, valamint kiberképességeinek jelentős részét – pontosított az amerikai tisztviselő.

Egy nappal korábban Colin Kahl amerikai védelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy a konfliktus pályáját nem lehet megjósolni. Szerinte akár hat hónap múlva, de akár két-három év múlva is véget érhet.

Kahl hozzátette, hogy reméli a kongresszus támogatását a Kijevnek nyújtandó segélyek finanszírozásához, még a konfliktus időtartamára vonatkozó jelenlegi becslések figyelembevételével is.

A nyugati országok az utóbbi időben fokozták az Ukrajnának szánt fegyver- és haditechnikai eszközök szállítását. Moszkva többször rámutatott, hogy a katonai segélyek nem jelentenek jót Kijev számára, és csak meghosszabbítják a konfliktust, a fegyverszállítmányok pedig az orosz fegyveres erők legitim célpontjává válnak.

Fotó: AFP

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések