A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnába hoztak egy olyan törvényt, aminek köszönhetően a művészek elmenekülhetnek az országból, ha nem akarnak háborúzni


Bizonyos feltételek mellett elengedik a hadkötelességet 

A Kulturális és Információpolitikai Minisztérium hivatalosan is megerősítette a férfi művészek külföldre való kiutazásának szabályait. A művészek külföldre történő kiutazását ugyanakkor csak katonai regisztrációs okmányok birtokában tudja az osztály elősegíteni – írja a Karpat.in.ua.

„A hadiállapot és a mozgósítás ideje alatt a hadköteles korú ukrán állampolgárságú férfiaknak tilos elhagyniuk az országot. Ezt jogszabály határozza meg.

A Kulturális és Információpolitikai Minisztérium művészeket, alkotókat, festőket, zenészeket és újságírókat kiengedhet az országból, ha azok a kulturális és információs szférába tartoznak, és távozásuk célja a védelem és Ukrajna állami érdekeinek népszerűsítése nemzetközi szinten” – olvasható az ukrán Kulturális és Információpolitikai Minisztérium közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések