A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ujhelyi: „Pökhendiségből, piti bosszúvágyból, buta izmozásból nem szavazta még meg a parlament a finn és svéd NATO-csatlakozást"


Az EP-képviselő szerint Orbán az európai történelem sötét oldalára löki Magyarországot, leváltani mégsem az Európai Uniónak, hanem a magyaroknak kell. 


Ujhelyi István (volt-MSZP-s) EP-képviselő szerint Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, álláspontja nem egyenlő a magyar emberek álláspontjával. Értékelése szerint a kormánypárti többségű magyar Országgyűlés pusztán „pökhendiségből, piti bosszúvágyból, buta izmozásból" nem fogadta el eddig Finnország és Svédország csatlakozását – igaz, előbbiről várhatóan holnap szavazni fog.

A Fidesz minden magyar nevében packázik Svédországgal és Finnországgal, de Önöknek tudnia kell: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal! A Fidesz-kormány nem a teljes magyar nemzet, hanem pusztán egy szűk, pénzhajhász elit érdekeit képviseli, ráadásul jól láthatóan egy bonyolult világhatalmi játszma sötét zsarolásaiba beszorult, harmadrangú szereplőjeként

– írja Ujhelyi.

Orbán szerinte Magyarországon nem csinál mást, mint képekkel és szavakkal kereskedik. „Társadalmi-jóléti építkezés helyett jól kitalált kommunikációs eszközökkel, hamis, de sikeres víziókkal, újra és újra megjelenített kamu-ellenségekkel, milliárdokba kerülő uszító plakátokkal tartja részegítő ködben a választóit, pontosabban – és muszáj őszintének lennem - régóta és még mindig a magyar választók többségét. Szociálisan érzékeny, tartalmi társadalmi politika már régóta nem zajlik, mindössze az elmúlt évtizedben – jogalkotói erőszakkal vagy gazdasági maffiaeszközökkel – összegyűjtött vagyon kimentése és átmentése történik" – írja, majd hozzáteszi: „az Európai Unióval és tagállamaival való packázás is ennek a kirakati műsornak a része".

Arról Ujhelyi szerint is lehetne vitatkozni, hogy a magyar jogállamiságot minősítő svéd és finn vélemények mennyire voltak megalapozottak, viszont állítja: jelen helyzetben arról van szó, hogy Magyarország valójában akarja, hogy a finnek és a svédek csatlakozzanak a NATO-hoz. „ Hülyék lennénk, ha nem bővítenénk azt a közösséget, amely minket is megvéd, ha kell" – írja. Azonban arról is ír, hogy ugyan Orbán és állama az európai történelem sötét oldalára löki Magyarországot, ezt az államot leváltani mégsem az EU feladata, hanem a magyaroké.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések