A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több történelmi épület megrongálódott egy tűzvészben Selmecbánya központjában


Több történelmi épület megrongálódott egy szombaton délelőtt kiütött tűzvészben Selmecbánya központjában; a tüzet a délutáni órákra sikerült megfékezni − jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Az egyelőre ismeretlen okokból keletkezett tűz az UNESCO-világörökség részének számító felvidéki város központjában lévő egyik történelmi épületben ütött ki szombaton délelőtt, majd a lángok később több környező épületre is átterjedtek.

A tüzet a jelentős számban a helyszínre érkező tűzoltóknak és a katonaságnak a szombat délutáni órákra sikerült megfékezniük.


A szerencsétlenség helyszínére érkező Eduard Heger szlovák kormányfő szombat délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta:

a tűz hét épületet rongált meg, közülük többnek leégett a tetőszerkezete, és némelyiknek egy-egy teljes emelete a tűz martalékává vált. Natália Milanová szlovák kulturális miniszter tájékoztatása szerint a szlovák bányamúzeum épülete és a felette lévő galéria került a legkomolyabb veszélybe.

A tűzben szerencsére senki nem halt meg. A tűzoltók közlése szerint jelenleg a lokális tűzfészkek oltása zajlik, feltételezésük szerint vasárnap reggelig kell a tűzeset helyszínén maradniuk. Időközben megkezdték a tűz lehetséges okainak vizsgálatát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések