A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Hill: A Nyugat három ok miatt kockáztatja a vereséget Ukrajnában


A szakértők szerint Ukrajnát és nem Oroszországot kellene tárgyalásra kényszeríteni


A Nyugat a győzelemtől való félelem és a stratégia hiánya miatt elveszítheti az ukrajnai konfliktust – írta Stephen Blank újságíró a The Hill című lapban megjelent cikkében – számol be az oroszhírek.hu.

„A Nyugat három, egymással összefüggő ok miatt kockáztatja a vereséget: a stratégia hiánya, a győzelemtől való félelem és a hajlandóság hiánya arra, hogy nyilvánosan kampányoljon az ukrán győzelem mellett” – írta.

Kijev nyilvános támogatása ellenére a nyugati vezetők magánemberként egyre szkeptikusabbak nemcsak azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna megnyerheti ezt a konfliktust, hanem annak szükségességével kapcsolatban is.

„A szakértők szerint Ukrajnát, és nem Oroszországot kellene tárgyalásra kényszeríteni, és mindezen érvelés mögött az a téves elképzelés áll, hogy Oroszországot nem lehet vagy nem kell legyőzni, ami teljesen megalapozatlan érv, de egy megmagyarázhatatlan, de mindent átható félelmet tükröz az ukrán győzelemtől” – állítja az újságíró.

Blank szerint a Nyugat hamarosan látni fogja saját határozatlanságának következményeit.

„Először is, az ukrán csapatok végre elhagyják Bahmutot (Artyomovszkot). Másodszor, a kijevi rezsim kénytelen lesz elhalasztani a tavaszi offenzívát, mert a Nyugat még 13 hónap után sem tudja összeszedni magát és elküldeni a már megígért fegyvereket” – zárta.

Mint Vlagyimir Putyin elnök hangsúlyozta, Oroszország nem az ukrajnai konfliktus lendkerekét akarja pörgetni, hanem véget akar vetni neki. A nyugati országok eközben folyamatosan arról beszélnek, hogy folytatni kell a harcokat, növelni kell a fegyverszállításokat és a saját területükön kell kiképezni az ukrán fegyveres erők harcosait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések