A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kommunisták elítélték a Hunnia-ügyben vádolt hazafiakat! Az egyik jobboldali érzelmű bírónő a Szózat alatt elsírta magát


A Fővárosi Ítélőtábla terrorcselekmény elkövetésében mondta ki bűnösnek a vádlottak többségét. Az ítélethirdetés során rendőrök vonultak be a tárgyalóterembe, miután az eljáró bíró ki akarta üríttetni a termet, mert a hallgatóság elénekelte a Szózatot. Kisebb huzavona után azonban mindenki maradhatott. 


6 év fegyházra mérsékelték Budaházy György ítéletét, amibe beleszámít az eddig a börtönben töltött idő egy része. A többi vádlottnak szintén csökkentették a büntetését, ők is 5-7 év közötti büntetéseket kaptak

A tizenhárom éve indult eljárásban Budaházy Györgyöt és tizenhat társát azzal vádolták meg, hogy 2007-ben és 2008-ban támadásokat intéztek politikusok ellen.

Csütörtökön hirdetett másodfokú ítéletet a bíróság a Hunnia-perben.

A zsúfolásig megtelt tárgyalóteremben kihirdetett ítéletben a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottak többségét terrorcselekmény elkövetésében.

Az első rendű vádlott Budaházy György 17 év fegyházbüntetését ugyanakkor hat évre csökkentette a bíróság,

cselekményét nem három, csak egy rendbeli, társtettesként elkövetett terrorcselekménynek minősítette. Büntetésébe beszámítják az eddig letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyeletben eltöltött időt. Több más terhet büntetését is csökkentették, akire első fokon több, mint tíz év szabadságvesztést róttak: a másodrendű és harmadrendű vádlottat 5 és fél évre ítélte a bíróság, a negyed- és ötödrendű, valamint a nyolcadik és kilencedik rendű vádlott 5-5 évet kapott.

Ezzel együtt volt olyan vádlott, akiknek büntetését súlyosították, mivel a bíróság szerint elkövették a bűnsegédként elkövetett kifosztás bűntettét is. Az ítélet hat vádlott esetében jogerőre emelkedett, míg négy terhelt esetében fellebbezésnek van helye. 

Az ítélet kihirdetése után a hallgatóság elénekelte a Szózatot, amelyre reagálva Török Zsolt, a bírói tanács elnöke ki akarta ürítteni a termet. A tárgyalóterembe ennek megfelelően rendőrök vonultak be, hogy foganatosítsák a bírói döntést, de rövid huzavona után mégis folytatódott az ítélet indoklásának ismertetése és mindenki bent maradhatott a teremben.

Az egyik jobboldali érzelmű bírónő a Szózat alatt elsírta magát.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések