A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szétverték Nápoly belvárosát az Eintracht Frankfurt szurkolói


Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt, írja az MTI.


A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a járókelők éttermekbe, bárokba menekültek.


Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába. Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait.


Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen harminchat embert vettek őrizetbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések