A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szavazott a parlament: most volt utoljára óraátállítás


Grönlandon a parlament tavaly novemberben szavazta meg, hogy 2023 tavaszán legyen az utolsó óraátállítás, így a világ legnagyobb szigetén ezentúl állandóan nyári időszámítás szerint számolják az időt − írta meg a Hvg.hu.


Európa nagy részével ellentétben a grönlandiak ősszel már nem nyúlnak az óráikhoz: maradnak a nyári időszámításnál, amelyre ezen a hétvégén álltak át − írta meg a Hvg.hu.

Miközben Európa és az Egyesült Államok arról vitatkozik, hogy ragaszkodjon-e az évente kétszer esedékes óraátállításhoz, Grönland úgy döntött, hogy négy óra helyett csak három órával marad el Koppenhága és a legtöbb európai ország mögött.

Grönland parlamentje tavaly november 24-én szavazta meg, hogy egész évben megtartja a nyári időszámítást. A grönlandiak így délutánonként egy órával több napfényt kapnak, és több idő áll majd rendelkezésükre az európai és a távolabbi üzleti kapcsolatok lebonyolítására.

Grönland különleges helyzetben van: földrajzilag az észak-amerikai kontinenshez tartozik, de geopolitikailag Európához. Grönlandon 56 ezren élnek, főként inuit őslakosok − olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések