A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaúd-Arábia szabadon engedett egy elítélt amerikait aki kritizálta a koronaherceget


Haza azonban még nem mehet a 72 éves férfi, akit 19 évre ítéltek el Szaúd-Arábiában egy kritikus Twitter-bejegyzés miatt.


Saad Almadi több mint egy évet töltött rács mögött, s noha Mohamed bin Szalmán koronaherceg kormánya szabadon bocsátotta, egyelőre nem hagyhatja el az országot. Míg az utazási tilalmat fel nem oldják, a 72 éves amerikai állampolgárnak Szaúd-Arábiában kell maradnia – számolt be a New York Post.

Azt írják, a nyugdíjas mérnök a hetvenes években települt át az Egyesült Államokba. 2021 novemberében ingatlaneladás céljából utazott Floridából Szaúd-Arábiába.

A lap szerint a letartóztatásához vezető Twitter-bejegyzéseket még az Egyesült Államokban írta, egyebek mellett arról, hogy egyetért azzal, hogy Washingtonban utcát neveznek el Jamal Khashoggiról. A Washington Post volt újságíróját az amerikai titkosszolgálatok szerint Mohamed bin Szalmán parancsára gyilkolták meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések