A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabó Zsolt, a Párbeszéd elnökségi tagja is átigazolt Gyurcsány pártjába


Egy párt mind felett


Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja a Facebookon jelentette be, hogy átlép a Demokratikus Koalícióba. „Baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látom az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra. Hiszem, hogy a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány tud csak valódi alternatívát nyújtani az orbáni diktatúrával szemben” – írta posztjában Szabó Zsolt.

Szabó Zsolt hangsúlyozta, hogy a városért végzett alpolgármesteri munkát mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja, miután az elmúlt évek egyik, ha nem a legfontosabb személyes döntését hozta meg. Emlékeztetett arra, hogy 21 évesen kezdett el politikával foglalkozni, azóta mindig az hajtotta, hogy lehet jobbá formálni az ország sorsát, hogy lehet reményt adni azoknak a kortársainak, akik ma a külföldre költözés és a kilátástalanság között választhatnak. Emlékeztetett arra, hogy a Párbeszéd alapító tagja volt, 2016 óta a párt országos elnökségében a párt irányításában is részt vett. Ezen időszak alatt nagyon sok élményt és barátokat adott neki ez a közösség, amiért örökké hálás lesz. Most azonban ennél a személyes háttérnél is fontosabb, hogy ezekben a hazánk és Dunaújváros számára is nehéz időkben mivel szolgálhatja legjobban a választóit, a dunaújvárosiakat – emelte ki.

Mint fogalmazott, amióta politikával foglalkozik, azt vallja, hogy a zöldértékek és a társadalmi igazságosságra épülő baloldaliság egymástól elválaszthatatlanok. Tisztességes baloldali politikus mindig a jövőre épít, és ez elképzelhetetlen anélkül, hogy ne egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinkra. A DK-ban is ezért fog dolgozni – ígérte Szabó Zsolt. Hozzátette: van, ami viszont nem változik. A dunaújvárosi emberek azzal bízták meg, hogy képviselőként és alpolgármesterként szolgálja a várost, teszi ezt továbbra is, felelősséggel a Rajta Újváros egyesületben, Pintér Tamás polgármester sikeres munkáját segítve, immár még szorosabb kötelékben a város DK-s alpolgármesterével, Mezei Zsolttal.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Szabó Zsolt átlépését. Mint közleményükben fogalmaztak, büszkék rá, hogy újabb politikus látja úgy: csak az árnyékkormány és a DK jelentette kormányzóképes alternatíva vethet véget az Orbán-rendszernek. „Szabó Zsolttal csak még erősebb lett a DK, így még nagyobb erővel küzdhetünk a magyarok ezeréves álmáért, az európai Magyarországért!” – olvasható a párt közleményében, amelyről az ATV adott hírt.

Mint korábban írtuk, Gyurcsányék úgy nyelik a baloldali politikusokat, mint a kisgömböc a falu népét. Csakhogy a mesebeli kisgömböc gyomra hiába tűnt feneketlennek, egyszer mégis kidurrant. Gyurcsányékat a jelek szerint ez nem érdekli, szinte eufóriában „vadásszák” le azokat az ellenzéki politikusokat, akiket át lehet csábítani a DK-ba.

Korábban elsősorban MSZP-s politikusok léptek át Gyurcsány Ferenc pártjába, mert a jövőjüket ott látták biztosítottnak. Közéjük tartozik Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László óbudai polgármester, Trippon Norbert újpesti alpolgármester és Farkas István, valamint Szabó Gábor önkormányzati képviselő. Szintén átlépett a DK-ba Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke és Kazincbarcika korábbi szocialista alpolgármestere, Klimon István is. A „nagy átlépők” közé tartozik Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, valamint Jeszenszki András, a szocialisták nyíregyházi elnöke is.

Gyurcsányékhoz igazolt még Déri Tibor momentumos újpesti polgármester, Szücs Balázs, Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus, az ellenzék volt közös csepeli polgármesterjelöltje, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, illetve Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester. Legutóbb Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője, pártigazgatója választotta Gyurcsányékat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések