A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabó Levente nyerte az országos filmes versenyt


A verseny második helyezettje Csenki Csongor, a harmadik Kovács Karina lett


Szabó Levente, a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmvágó hallgatója több mint 23 ezer induló közül nyerte meg a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyt.

A DUE Médiahálózat által és a Nemzeti Filmintézet támogatásával szervezett megmérettetést korábban azzal a céllal indították, hogy a 14–20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról – közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

A háromfordulós játékba a Filmteszt.hu oldalon lehetett bekapcsolódni, majd a több mint 23 ezer résztvevőből a második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérők kaptak meghívást. A több száz középdöntős Budapesten, az UP Rendezvénytérben mérkőzött meg egymással, és közülük a legjobb tíz került a döntőbe.

A fináléban filmjeleneteket, képkockákat kellett felismerniük, és villámkérdésekre válaszolniuk a játékosoknak. A kvízműsorban az újra megfilmesített A helység kalapácsa Petőfi Sándor-költemény stábtagjai tettek fel kérdéseket a versenyzőknek.

A nyertes Szabó Levente lett, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem elsőéves hallgatója filmvágás szakon. Heti két filmet néz, a magyar alkotások közül a Mephisto és A besúgó a kedvence. Jelenleg az iskolai filmes feladatok mellett további kisfilmek gyártásán dolgozik.

A verseny második helyezettje Csenki Csongor, a harmadik Kovács Karina lett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések