A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos figyelmeztetés jött: borzalmas betegség terjed egy európai szigeten


A magyarok által is kedvelt spanyol szigeten súlyos betegség jelent meg, melyet a szúnyogok terjesztenek.


Az ibizai hatóságok arra figyelmeztetik a turistákat, hogy legyenek elővigyázatosak, ugyanis az utóbbi időben a dengue-lázkitörés veszélyezteti az egészséget. Eddig alacsony volt a megbetegedés esélye a szigetre látogatók esetében, azonban a spanyol egészségügyi hatóság ezt most közepesre módosította a májustól novemberig terjedő időszakra.

A figyelmeztetést az után adták ki, hogy hat német turista is elkapta a betegséget tavaly augusztus és november között a szigeten - írja az Infostart.

Augusztusban egy 27 éves nő betegedett meg, később a partnere és az egyéves gyermekük is a betegség tipikus tüneteit produkálta, azaz lázat, ízületi fájdalmat és kiütéseket, azonban őket nem tesztelték. A másik fertőzött egy 37 éves nő volt, aki szintén a párjával és a 9 éves gyermekükkel tartózkodott ugyanabban a városban, ahol az első család.

Közben az is kiderült, hogy a szigeten először egy spanyol nyaralónál észlelték a kórt, aki augusztusba Mexikóba utazott, Madridba való visszatérése előtt pedig Ibizán is járt. A férfi szintén a betegség tüneteit produkálta, ami nála erős fejfájással, hányingerrel és hányással társult.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések