A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stuttgarti főpolgármester: Minden migráns dolgozzon!


Ha dolgoznak, könnyebben integrálhatóak – vallja Stuttgart kereszténydemokrata (CDU) főpolgármestere. Frank Nopper éppen ezért munkára kötelezné a bevándorlókat, és már azt is tudja, mely területeken alkalmazná őket. 


Frank Nopper, Stuttgart főpolgármestere bejelentette, hogy közérdekű munkára akarja kötelezni a migránsokat, ha nem találnak maguknak állást – közölte a Junge Freiheit. A politikus hangsúlyozta, hogy a közmunka elősegíti az integrációt, ami a befogadó ország világos érdeke.

Szerinte például a zöldterületek karbantartására és az utcaseprésre, az idősek gondozására vagy a konyhai kisegítő munkára bármelyikük alkalmas, ezen feladatok ellátása nem igényel speciális szakértelmet, könnyen betanulhatóak. „A közérdekű munkavégzést kötelező nyelvtanfolyammal is össze kellene kötni" – követelte a politikus, aki szerint jelenleg senki sem tud jobb megoldást kínálni annak megakadályozására, hogy a menedékkérők évekig képzés és munka nélkül maradjanak, és az állami segélyektől függjenek.

Mindez a menekültek érdekeit is szolgálja, hiszen a közérdekű munka jó alap lehet a sikeres integrációhoz, a későbbi szakképzéshez és ahhoz, hogy a bevándorlók utat találjanak a munka világába – véli a városvezető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések