A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbanószert hagytak a pennsylvaniai reptéren


Komoly büntetésre számíthat az a pennsylvaniai férfi, aki a floridai útjáról robbanószerrel a bőröndje bélésébe rejtve tért haza – közölte az FBI. 

A 40 éves Marc Muffley a Reuters jelentése szerint hétfőn ellenőrizték a Lehigh Valley nemzetközi repülőtéren. A biztonsági átvilágítás során a táskája bélésében egy viaszpapírba csomagolt plasztik hengert találtak. Az FBI bombaszakértője röntgenfelvételt készített a csomagról, és arra a következtetésre jutott, hogy az szemcsés port tartalmaz: lőport és más vegyületek keverékét, benne egy gyutaccsal és kanóccal. 

A hatóságok megállapították, hogy a rendkívül érzékeny, gyúlékony és robbanékony anyagról van szó, ami komoly kockázatot jelentett a repülőgépre és az utasokra. A táskában ezen kívül butánt, öngyújtót és egyéb tárgyakat is találtak. Egyelőre tisztázatlan, hogy a Muffley mire készülhetett, mindenesetre, amikor észlelte, hogy a csomagja fennakadt az ellenőrzésen, elmenekült a reptérről. A térfigyelőkamerák felvétele alapján azonosították, majd Lansfordban fogták el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések