A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rászoruló lányok, anyák számára adott át adománycsomagokat a Szülők Háza Alapítvány


Az elmúlt tíz év családsegítő intézkedéseinek köszönhetően az anyák többféle munkalehetőség közül választhatnak  

Állami gondoskodásban élő gyermekek és nehéz sorsú családok nőtagjai számára több száz higiéniás csomagot gyűjtött össze és adott át szombaton Budapesten a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! programja keretében, nőnap alkalmából.

A rendezvényen köszöntőt mondott Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke.

Nagy-Vargha Zsófia köszöntőjében fontosnak nevezte az eseményt, mert felhívja a figyelmet a lányok, nők szerepére a társadalomban. Kiemelte: azon kívül, hogy ma a nők szabadon tanulhatnak, az elmúlt tíz év családsegítő intézkedéseinek köszönhetően az anyák többféle munkalehetőség közül választhatnak.

Regős Judit beszédében hangsúlyozta: "Magyarországon szerencsések vagyunk, mert megvannak azok az intézményi keretek, az a jogrendszer, amelyek segítenek a nőknek érvényesülni. Nem minden országban van ez így" - jegyezte meg.

A higiéniás csomagok fő támogatója a Pelenka.hu webshop volt, a rendezvény meglepetésvendége pedig Balázsi Katalin magyar anyagtudós volt, aki a nők fontosságát méltatta a tudományos életben.

A csomagokat a Szülők Háza Kelenvölgyi Központjában adták át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések