A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Még nem vetettünk be hiperszonikus fegyvereket Ukrajnában


Az ellenség várakozásai ellenére semmi sem omlott össze Oroszországban


Oroszország valójában még nem használt hiperszonikus fegyvereket az ukrajnai különleges hadműveletekben, de vannak ilyenek, valamint más modern rendszerek is igen – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Pavel Zarubinnak adott interjúban a “Moszkva. Kreml. Putyin” című műsorban a Rosszija 1 tévécsatornán. - írja az oroszhírek.hu.

Az újságíró arról kérdezte az államfőt, hogy nem lett volna-e értelme már 2014-ben különleges műveletet indítani a donbasszi lakosság védelmére.

“Valóban sokat kell még tennünk, mondjuk, a szárazföldi erők fejlesztéséért, de akkor [2014-ben] még nem voltak hiperszonikus fegyvereink, bár most már vannak! igen, valójában nem használjuk őket, de vannak. megérti ezt? Vannak más élvonalbeli rendszereink is, bár 2014-ben nem volt semmi ilyesmink” – mondta Putyin.

Az elnök hangsúlyozta, hogy mostanra az ellenség várakozásai ellenére semmi sem omlott össze Oroszországban, a pénzügyi rendszer működik, a bankok bővülnek. Véleménye szerint azonban nagyon nehéz megmondani, mi történt volna 2014-ben.

Putyin először egy 2018-as, a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédében tett említést az orosz hiperszonikus fegyverekről. Akkor az Avangard és a Kinzsal rendszerekről beszélt, később pedig a Cirkon cirkálórakéta fejlesztése vált ismertté.

Korábban az ukrán légierő azt közölte, hogy a légvédelem tehetetlen a Kinzsal rakétákkal szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések