Hirdessen itt

Petőfi 200: Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban


Meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját 

Petőfi Sándor-estet rendeznek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából március 14-én a Várkert Bazárban, az Irodalmi szerelmek sorozatban.

A Várkert Irodalom Irodalmi szerelmek sorozatában Petőfi Sándor szerelmi költészetén keresztül ismerhető meg a költő, a programot beszélgetések, zenés felolvasószínház és a Sose lesz vége című film színesíti – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a március 14-én 19 órakor kezdődő irodalmi eseményen meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Petőfi200 emlékév tiszteletére forgatta le Somossy Barbara– a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója– a Sose lesz vége című vizsgafilmjét, egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi drámát, amelyet A csaplárné a betyárt szerette című Petőfi vers ihletett.

A Petőfi-est vendége lesz Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, Márkos Albert csellista, zeneszerző, valamint a Sose lesz vége című kisjátékfilm alkotói, Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr és a film egyik főszereplője, Szűcs Nelli színművésznő. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
PETŐFI SÁNDOR = SZÉCHENYI ISTVÁN ÉDES FIA!!!
MAGYAROK!!! – ez a „HALÁLKÖZELI ÉLMÉNY”!!!
TE KIVÉGEZTETNÉD MAGAD VAGY INKÁBB MAGAD VÉGEZNÉD KI, HOGY ORBÁN ÜGYNÖK és CIONISTA ZSIDAJAI 1 ÉLHETETLEN, de új ISRAHELLT KREÁLHASSANAK ÉDES HAZÁNKBÓL a SOK NAIV GOJ ÉLETE ÁRÁN?!
NEM ÁTHALLÁS!!! „ÁTHALÁS” a SZOMSZÉDBAN!!!
Az alábbi videó egy halál-tánc, egy rémség, valami szörnyűség, aminek nem lenne szabad megtörténjen soha sehol a világon!
Hangsúlyozom, nem a szenzációhajhászás vezetett arra, hogy leközöljem ezt a borzalmas felvételt, hanem az áldozat, egy 16 éves ukrajnai srác végakarata, aki azért lett öngyilkos, mert erőszakkal, az úgynevezett kényszer-sorozásokkal akarták elvinni Zelenszkij zsoldosai, ágyútölteléknek az Ukrajnában harcoló NATO és ki tudja még miféle katonák pajzsául. Ahogy teszik ezt az ukrán emberekkel a háborús konfliktus kezdete óta ott.

Ez a srác 16 éves volt. Még gyerek. Nyilván voltak álmai és nyilván voltak tervei az Életre. Már nincsenek.
Úgy döntött, inkább odahaza, saját kezével vett véget életének, semhogy a kényszer-sorozásokat végrehajtó zsoldosok kizavarják a frontvonalba.

Ez a 16 éves harkovi fiú megkapta a napokban a kényszer-sorozás behívóját, annak ellenére, hogy Ukrajnában 18 év a törvényes korhatár a katonakötelezettségre. A fiú nem akart harcolni az ukrán kormányért, ezért öngyilkos lett. Mint mondta, nem akar az ukrajnai kormányért harcolni.

A fiú azt állította, hogy nemrég temette el apját, aki a háborúban halt meg. Maga a tinédzser nem akar „árokban rohadni” a kijevi rezsim számára.

Nagyszámú tinédzsert mozgósítottak illegálisan a napokban, Ukrajnában. Sokukat a legveszélyesebb területekre küldték harcolni, például Bakhmutba. Minden katonai kiképzés nélkül, a Zelenszkij nevű őrült tömeggyilkos parancsára.

Ez a 16 éves srác döntött, Tudta, ha elviszik, úgy is meg fog halni, ezért inkább odahaza halt meg.

Halálát nyilván ő sem szenzációhajhászásból vette fel videóra, hanem azért, hogy talán meglátja majd a világ, a Slava Ucraina-féle satanic hazugság valóságát és odafigyelnek.

Talán felébred a világ, talán segíteni is fog egyszer a világ… Ha már nem is neki, de a többi, még életben levő, a cionista zsidó Zelenszkij globalista kormányáért harcolni nem akaró fiatal gyerekért.

Akik élni szeretnének. Akkor is, ha a drogos neonácik tehetetlenségükben őket áldozzák fel .

Csak azért tettem közzé ezt a videót, hogy ezzel is tisztelegjek, talán holtában adhassak kis békét ennek a fiatal gyereknek, aki élni szeretett volna… de nem engedték neki.

Szörnyű módja volt ez a világnak való üzenésnek… de továbbítottuk.

Isten adjon békét a lelkének…

És a cikk végére elfogynak a szavak…Isten nyugtassa az ártatlan áldozatokat és büntesse meg a halálukért vétkeseket!

https://szmm.substack.com/p/18-csak-n...email#play