A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Peszkov veszélyesnek tartja Orbán Viktor EU-s békefenntartókról szóló beszédét


Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint akár rendkívül veszélyes is lehet az EU-s békefenntartók kérdéskörének feszegetése – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.  

A békefenntartókról való gondolkodás lehetőségét Orbán Viktor a szokásos pénteki rádiós beszédében említette meg. Arról is beszélt, hogy a harmadik világháború kitörése egy reális veszély.

„Közel vagyunk hozzá, hogy legitim, elfogadott, bevett kérdéssé váljon az európai vezetők közötti beszélgetésben az, hogy valamilyen formában, valamilyen békefenntartó típusú csapatokat küldhetnek-e az Európai Unió tagállamai, vagy ezt inkább ne tegyék”

– mondta péntek reggel a miniszterelnök.

Peszkov szerint ez a fajta kijelentés – már ha valós tervekről van szó – rendkívüli figyelmet igényel. Azt mondta, hogy a békefenntartók bevetése általában minden háborús fél beleegyezésével történik, és mivel Oroszország valószínűleg nem menne bele, kifejezetten veszélyesnek tartja az ötletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések