A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öttusa: Gulyás Michelle aranyérmes a kairói világkupa-versenyen


Barta Luca 14., Bauer Blanka 17. lett. Simon Sarolta nem jutott be a fináléba. A dobogóra Gulyás mellé a francia Elodie Clouvel és az egyiptomi Szalma Abdelmakszud állhatott fel  

A verseny kedden kezdődött a selejtezővel, a 67 fős mezőny két csoportban küzdött, az első 18–18 hely ért továbbjutást, ami mind a négy magyar indulónak összejött. 

Ezt követte a szerdai körvívás, melyben a tavaly vb-n ezüst-, Eb-n bronzérmes Gulyás 23 győzelemmel és 12 vereséggel nagyszerűen teljesített, Simon 17/18-cal, Barta 16/19-cel, Bauer pedig 6/26-tal zárt. Ezt az eredményt továbbvitték a csütörtöki elődöntőbe, ahol két 18 fős csoportban zajlott a verseny, és az első kilenc–kilenc hely ért finálét. A legjobb 18 közé Gulyás, Barta és Bauer került be.  

A szombati döntőt a körvívás eredményével kezdték az öttusázók. Gulyás Michelle a szerdai teljesítményével a harmadik-negyedik helyről indult, a lovaglásban nem hibázott, a bónuszvívásban négy pluszpontot szerzett, így két szám után második volt Clouvel mögött. A 200 méteres úszásban 2:19.62 perccel a nyolcadik időt érte el, de ezzel is megőrizte pozícióját, azaz a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futást másodikként kezdhette meg. Clouvel előnye hat másodperc volt a rajtnál, az egyiptomi Szalma Abdelmakszud pedig három másodperc hátránnyal követte a legjobb magyart. Gulyás 11:52.80 perccel a negyedik időt érte el, és öt másodperccel Clouvel előtt ért célba.

Barta a lovaglásban, Bauer pedig a kombinált számban nyújtott kiemelkedőt, előbbi hibátlan teljesítménnyel, utóbbi 11:41.80 perccel zárta másodikként a részversenyt.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján), női verseny: 1. Gulyás Michelle 1403 pont, 2. Elidie Clouvel (francia) 1398, 3. Szalma Abdelmakszud (egyiptomi) 1392 …14. Barta Luca 1333 …17. Bauer Blanka 1295.

A férfiak döntőjét délután rendezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések