A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötezer forint miatt kellett meghalnia a pirtói munkásnak, 15 év börtönre ítélték első fokon a gyilkost


Első fokon 15 év börtönre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a 67 éves férfit, aki másfél éve agyonverte pirtói tanyáján a neki dolgozó férfit. Az áldozat ötezer forintot lopott tőle, amit visszaadott, de a munkaadója később ököllel és szerszámnyéllel két órán át ütötte. A férfi a helyszínen meghalt, az ítélet nem jogerős - írja a BAON.


A vád szerint a vádlott és az ügy sértettje 2010. évben ismerték meg egymást. A vádlott a sértettet előbb az általa üzemeltetett szeszfőzdében, majd 2019. évtől kezdve a tanyáján alkalmi munkásként foglalkoztatta és megegyezésük szerint szállást és étkezést is biztosított számára.

Azzal vádolják, hogy másfél éve agyonverte a tanyáján neki dolgozó ismerősét. Az első kihallgatásai során még mindent tagadott. Akkor úgy nyilatkozott, hogy a kazánházban a sértettet földön fekve, eszméletlen állapotban találta. Nem tudja, mi történt vele, nem tudja, hogy keletkeztek a sérülései. A gyanúsítotti kihallgatásán is ezt adta elő. Később azonban beismerte, hogy ő verte meg a neki dolgozó ismerősét, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Aznap azon vesztek össze, hogy a férfi ötezer forintot lopott el munkaadójától, a pénzt később visszaadta, de a tulajdonos, aki ivott is, a kazánházban kézzel és szerszámnyéllel két órán át ütötte.

Később, amikor már nem mozdult, áthívta a szomszédot, ő hívta a mentőket, de már nem tudtak a bántalmazott férfin segíteni. Az áldozaton több tucat sérülésnyomot találtak, tizenegy bordája tört el, ez okozta a halálát. A bíróság szerint gyakorlatilag agyonverte társát a vádlott.

Az ügyész különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt fegyházat kért a bíróságtól a vádlottra a szerdai tárgyaláson. A bíróság 15 év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát börtönben állapította meg. Az ítélet nem jogerős, mert a védő és a vádlott is fellebbezett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések