A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ősi kincsekre leltek Örményországban


Mecamornál lengyel és örmény régészek tártak fel újabb sírokat 

Lengyel és örmény régészek egy bronzkori sírra bukkantak a nyugat-örményországi Mecamornál – írta a Heritage Daily beszámolója alapján a 24.hu, hozzátéve: a nyughelyből gyönyörűen megmunkált, aranyból készült nyakláncok is előkerültek.

Mecamornál, ahol a feltárást végezték, már a Krisztus előtti 4. évezredben éltek emberek. A bronz- és a vaskorban a terület fontos vallási és gazdasági központ volt több templommal, kiemelkedő fémiparral.

A terület ma védelem alatt áll, a lelőhelyen 1965-ben kezdődtek meg az ásatások. Most egy süllyesztett, nagy kövekkel körbevett, fából létrehozott kamrát találtak a régészek, amelyben több személyt temettek el. A 30-as vagy 40-es éveikben lévő emberek a kései bronzkorban, Kr. e. 1300 és 1200 között haltak meg.

Emellett több száz, aranyból és karneol ásványból készített gyöngyöt is találtak, továbbá aranymedálokat, egy tucat teljes kerámiákat, illetve egy egyedi, fajanszra hajadzó palackot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések