A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ökumenikus istentisztelet a felvidéki Komáromban


Március 16-án, csütörtökön délután négy órakor kerül sor a „Száz ima kápolna” megáldására az észak-komáromi temető melletti kis parkban. A rendezvény a katolikus, református, evangélikus, baptista, pravoszláv egyház és a zsidó hitközség részvételével valósul meg.


Pár éve állították helyre az észak-komáromi temető melletti parkban álló romos kápolnát. A korábban a pravoszláv egyházhoz tartozó épület érdekessége, hogy nem messze tőle volt eltemetve a komáromi gabonakereskedő, Domonkos János, aki Jókai Mór Az aranyember című művét ihlette – írta meg hétfőn a Felvidék.ma.

Mint a cikkben olvasható, a szocializmus éveiben az ott fekvő pravoszláv temetőt felszámolták, ám Domonkos János sírkövét a Nádor utcai templom udvarába helyezték át.

A felújított kápolnát március 16-án csütörtökön áldja meg Böjte Csaba ferences szerzetes. A rendezvény a katolikus, református, evangélikus, baptista, pravoszláv egyház és a zsidó hitközség részvételével valósul meg.

Az ötletgazda Ryšavý Boldizsár szeretné, ha ez a kápolna Komárom lakosai összetartozásának jelképe lenne vallástól és felekezeti hovatartozástól függetlenül. Ezért a történelmi egyházak képviselőit arra kérte, hogy válasszanak ki tizenhét-tizenhét imát, amelyeket a kápolna belsejében helyeznek majd el.

Az esemény fővédnöke Észak-Komárom polgármestere, Keszegh Béla.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések