A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyíregyházi verekedés: közleményt adott ki a szórakozóhely vezetősége


A Mamma Mia Club vezetősége kedd délután közleményt juttatott el a SZON szerkesztőségéhez, melyben reagálnak a március 3-án, péntek éjszaka történt nyíregyházi verekedésre.


Ebben arról írnak, hogy a biztonsági szolgálatot független vagyon- és személyvédelemmel foglalkozó társaság látja el, az általuk alkalmazott biztonsági őrök tevékenységére nincs ráhatásuk. Hozzáteszik: minden alkalommal felhívják a biztonsági szolgálat tagjainak a figyelmét arra, hogy maximum kivezethetik a helyről a rendbontókat.

Ezen a péntek éjszakán sem voltak kint a club alkalmazottai az ajtó előtt, hiszen mindenki végezte bent a munkáját, ami a vendégeink zavartalan szórakozását szolgálta. A biztonsági őrök elmondása alapján péntek éjszaka bokszoló fiatalok akartak belépni a club területére, de ezt a biztonsági szolgálat megtagadta, mivel az előző héten problémásan viselkedtek a vendégekkel. A biztonsági őrök a belépésüket a kulturáltan szórakozó többség érdekében tagadták meg. A srácok ezt nem vették tudomásul és a rendezőket megfenyegették, majd felfegyverkezve visszajöttek és megtámadták a biztonsági őröket – ahogy azt a híradásokban olvashattuk.

Megjegyzik, mivel a club alkalmazottai nem voltak jelen az utcán zajló eseményeknél, nem az ő feladatuk eldönteni, pontosan mi történhetett. Mindenesetre az interneten terjedő videón látottak alapján felvették a kapcsolatot a biztonsági cég vezetőjével, és „megtették a megfelelő intézkedéseket”. Hogy ez pontosan mi, arra a közleményben nem térnek ki, de állítólag a biztonsági cég belső vizsgálatot indított. „Bízunk benne, hogy a közeljövőben nem fordul ilyen elő – ennek érdekében minden óvintézkedést megteszünk” – zárul a Mamma Mia Club közleménye.

A Blikk korábbi cikke szerint 11 biztonsági őr ment neki három, 18 év körüli fiatalnak a Mamma Mia előtt. Hogy miként kezdődött a verekedés, arról mindkét oldal mást mond. A biztonságiak szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat. „Szó sincs erről, a fiatalokat pont lépre csalták. Megüzenték nekik, hogy látogathatják a klubot, de nem jutottak be, mert a bejáratnál háromszoros túlerővel zúdultak rájuk a kidobók” – magyarázta a Blikknek Száva Vince roma jogvédő. Elmondta: az egyik fiatal édesapja, F. József szerette volna megvédeni a fiatalokat a lincseléstől, mikor látta, hogy a kidobók hárman mennek egy gyerekre, és a földön is rugdosták őket. Szét akarta választani a verekedőket, de őt is földre vitték, mellkason rúgták, egy bordája eltört, ami átszúrta a tüdejét. Életveszélyes sérülést szenvedett, most is lélegeztetőgépen van, egy torkát ért ütéstől beszélni sem tud.

A lap információ szerint jelenleg két kidobó van őrizetben, kedden kerülnek bíróság elé. Egy társuk boxeres ütéstől arccsonttörést szenvedett, ő akár a látását is elveszítheti a bal szemére. Elismerték, hogy önbíráskodásba hajló, amit tettek, de állítják, ennek nem volt köze senki bőrszínéhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések