A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem jelentkezett elég kukás, felfüggesztik a sztrájkot a hulladékszállítók Párizsban


Az utcai felvonulásokon is csökkent a tiltakozók száma kedden a korábbi tömegdemonstrációkhoz képest 


Kellő számú sztrájkoló hiányában felfüggeszti szerdától a CGT francia szakszervezet a hulladékszállítóknak a vitatott nyugdíjreform elleni tiltakozásul kezdeményezett munkabeszüntetését és a szemétégetők blokádját Párizsban és környékén, amelynek következtében március eleje óta több ezer tonna hulladék halmozódott fel a francia főváros utcáin.

„Muszáj újra tárgyalnunk a párizsi önkormányzat hulladékszállítási és feldolgozási ágazatának munkatársaival annak érdekében, hogy megerősítsük a sztrájkot, miután gyakorlatilag nincs több sztrájkoló” − ismerte el közleményében kedden a CGT. „A harc nem ért véget, a reformot vissza kell vonni, és tárgyalóasztalhoz kell ülni” − tette hozzá az ágazati többségi szakszervezet.

Az utcai felvonulásokon is csökkent a tiltakozók száma kedden a korábban tömegdemonstrációkhoz képest: a tizedik alkalommal meghirdetett országos tiltakozónapon a Le Figaro című napilap által közölt, első becslések szerint 516 ezren vettek részt, míg az előző megmozdulásokon a résztvevők száma ennek csaknem duplája volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések