Hirdessen itt

Nekik lehet: az amerikai erők légicsapást hajtottak végre Szíriában


Több precíziós csapást hajtott végre az Egyesült Államok hadserege Szíriában csütörtök éjjel Irán-barát milíciák ellen. A légicsapás megtorlás volt egy haszakai dróntámadásra, melyben egy amerikai meghalt - jelentette be a Pentagon. 

A dróntámadást csütörtök délután követték el a nemzetközi koalíció északkelet-szíriai támaszpontja ellen.

Az akcióban egy amerikai vállalkozó meghalt, és legalább öt katona megsebesült. A hat sebesült közül négyet a szomszédos Irakba vittek, két társukat helyben láttak el.

A dróntámadást a Pentagon a

megtorlással együtt jelentette be

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerint Joe Biden amerikai elnök rendelte el a légicsapásokat, melyek az Iráni Forradalmi Gárdával kapcsolatban álló milíciák szíriai bázisait célozták meg.

Senki sem támadhat büntetlenül csapatainkra

- jelentette ki Austin.

Erik Kurilla, az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom) vezetője szerint

2021 óta az Irán-barát fegyveres csoportok 78 alkalommal intéztek támadást amerikai erők ellen.

Kurilla figyelmeztetett arra, hogy a térségben immár Irán rendelkezik a legfejlettebb drónokkal.

Néhány héttel korábban Szíria északkeleti részébe látogatott Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke is. A tábornok leszögezte: a mintegy 900 amerikai katona szíriai jelenléte egyúttal az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságát is szolgálja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések