Hirdessen itt

Négyéves kislánya előtt akartak megerőszakolni egy anyát Berettyóújfalunál


Öt év két hónap börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a férfit, aki négyéves gyermeke előtt akart megerőszakolni egy nőt Berettyóújfalunál. Az erőszakos bűncselekmény során a nő és a kisgyermeke is megsérült.


Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy szexuális erőszak bűntettében, súlyos tesi sértés bűntett kísérletében, védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében, garázdaság bűntettében és magánlaksértés vétségében is bűnösnek mondták ki a férfit.

Hozzátette, a férfi beismerte és megbánta a tettét, és azt mondta, nem akart bűncselekményt elkövetni, csak ittas volt és drogot fogyasztott. A bíróság elrendelte a férfi korábbi 6 hónapos börtönbüntetését is.

Az ítélet szerint a nő 2021 december 3-án este fél nyolc körül a családi házának fürdőszobájában tartózkodott, a 4 éves kislánya pedig a gyerekszobában. A nő ekkor egy ajtócsapódást hallott, ezért elindult megnézni, hogy mi történt. Amikor kinyitotta a szobaajtót, meglátott egy idegen fiatalembert, akit csak látásból ismert. Az anyuka többször is felelősségre vonta az akkor 23 éves férfit, hogy mit keres a házban, de az nem válaszolt.

A nő félelmében kinyitotta az első bejárati ajtót és felszólította a fiatalt, hogy távozzon az ingatlanból. Az ittas állapotban és kábítószer hatása alatt lévő férfi ennek nem tett eleget, hanem lassú léptekkel elindult a nő irányába. A nőben ez olyan szintű félelmet keltett, hogy a kislányát a földről felemelte és a hátsó ajtón keresztül kiszaladt a házból az utcára. A nő gyermekével menekült, nem fordult hátra, mert tudta, hogy a férfi követő őt.

Az egyik kereszteződésben lévő parkolónál a férfi végül utolérte a nőt, és a vállainál fogva megpróbálta hátra húzni. A nő igyekezett ellenállni, de közben elesett és hiába tudott ismét felállni, a támadója próbálta őt újra visszahúzni, így újra elesett. A támadás során a nő és a gyermeke is megsérültek.  Amikor a megrémült nő a gyermekéért nyúlt, a férfi jobb kezével hátulról átkarolta a nőt, majd belenyúlt a nadrágjába és megfogta a nemi szervét, míg a bal kezével befogta a nő száját.

A hangos segélykiáltásokra egy közelben tartózkodó férfi lett figyelmes, aki gyorsan odaszaladt a nőhöz segíteni. A támadó ezt észlelve felállt és elmenekült a helyszínről. Az eset során, mind a nőnek, mind a gyermekének sérülései keletkeztek. A nő esetében a támadás során akár súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna, míg a kislány könnyű sérülést szenvedett.

Kiss László bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi önhibából eredő ittas és bódult állapotát, továbbá a tényállásból is kitűnő kitartó szándékot, valamint a gátlástalan elkövetési módot. A bíróság figyelemmel volt arra is, hogy a férfi büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt, valamint a garázdaság és a testi sértés elleni cselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy az elkövető valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte és megbánó magatartást tanúsított. A bíróság döntését mind az ügyész, mind a támadó és védője is tudomásul vették, így az jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések