Hirdessen itt

„Mongólia, a történelmi Nagy-Magyarország" - üzenik a románok


A románok Fehéroroszországgal játszottak selejtezőt, de egy jó kis magyarozás így is belefért: szerintük Nagy-Magyarország valójában Mongólia.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a kedd esti bukaresti Románia–Fehéroroszország Eb-selejtező (2–1) sem múlt el magyarellenes rigmusok és feliratok nélkül, bár az Andorrában verekedést kirobbantó, UST nevű nacionalista ultracsoport ezúttal a vendégek országának, illetve a szintén ebben a csoportban szereplő Koszovónak is „üzent” a magyarok mellett.

Hozzátették: az andorrai eset miatt az UEFA már vizsgálatot indított a román szövetség ellen, de az elmúlt évtizedben botrányok sorát okozó UST a második félidőben a magyarokat kezdte szidalmazni.

A megszokott rigmusok mellett egy Mongólia térképét ábrázoló molinón „Mongólia a történelmi Nagy-Magyarország”  felirat szerepelt angolul,


de a román alkotmány első bekezdését, miszerint „Románia szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam”, és Nagy-Románia Moldovát is magában foglaló térképét is kifüggesztették.

Fehéroroszországon az ország területén a második világháborúban elhunyt román hadifoglyok méltó sírhelyeinek hiányát kérték számon, míg Koszovónak a Szerbia elleni NATO-bombázások dátumával (1999. március 24.) üzentek, írja a Nemzeti Sport.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések