A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mick Wallace sürgette az Egyesült Államokat, hogy gondolkodjon el saját háborús bűnein


Az ír EP-képviselő emlékeztetett az amerikai háborús bűnökre Irakban.


Miközben Oroszországot "háborús bűnökkel" vádolja Ukrajnában, a Nyugatnak el kellene gondolkodnia a más országokban végrehajtott illegális amerikai akciókról is - írta Mick Wallace európai parlamenti képviselő a Twitteren.


    Számon kérhetjük-e a felelősöket a háborús bűnökért Afganisztában . .? Líbiában ..? Szíriában ..? Palesztinában..? Valamint tekintettel arra, hogy több mint 400 000 civil halt meg Jemenben, és milliók szenvednek alultápláltságtól, felelősségre vonhatjuk-e a nyugati vezetőket...?

Másik bejegyzésében:

    "Mindenkit, aki állítólag háborús bűnt követett el, bíróság elé kell állítani. Ha az orosz-ukrán konfliktust nézzük, akkor az összes többit is megnézhetjük. Már 20 éve, hogy az illegális iraki háborúban civilek milliói haltak meg - mikor tartóztatják le Busht és Blairt?"

- írta Mick Wallace.


Korábban Wallace azt mondta, hogy a NATO léte akadályozza a békét és a stabilitást, és az ukrajnai proxy-háború befejezésére szólított fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések