A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Michelle Yeoh történelmet írt: ő az első ázsiai színésznő, aki elnyerte a Legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat


A Minden, mindenhol, mindenkor hét Oscar-díjat kapott meg a 11 jelöléséből


Történelmi győzelem született a 2023-as Oscar-díjátadón, ugyanis Michelle Yeoh az első ázsiai származású színésznő, aki elhódította az Legjobb női főszereplőnek járó aranyszobrot a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért – írja a hamuésgyémánt.hu.

Michelle Yeoh nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért. Yeoh Evelynt, egy mosodatulajdonost formál meg, aki élete egyik legizgalmasabb kalandjára készül, miközben egy kellemetlen adóproblémával küzd.

Amint már említettük, Yeoh az első ázsiai hölgy, aki a legjobb színésznőnek járó díjat hazavihette, és az első színes bőrű női győztes 2002 óta, amikor is Halle Berry megkapta ugyanezt az elismerést a Szörnyek keringője című moziért.

„Az összes kisfiú és kislány számára, akik hozzám hasonlóan néznek ki, és figyelnek engem ma este, ez a remény és a lehetőségek jelzőfénye. Ez a bizonyíték arra, hogy érdemes nagyot álmodni, és az álmok valóra válnak. És hölgyeim, ne hagyjátok, hogy bárki valaha is azt mondja, hogy túl vagytok a fénykorotokon. Soha ne adjátok fel" – mondta Yeoh, amikor a színpadra lépett, hogy átvegye az Oscar-díjat.

Yeoh az előbbiek mellett a díjat az édesanyjának, illetve „a világ összes anyukájának is ajánlotta, mert ők tényleg a szuperhősök". Miután adott egy puszit az aranyszobrának, ezt mondta:

„Ez történelem, ami épp születőben van!"

Mielőtt Yeoh megkapta az elismerést, a kritikusok megosztottak voltak abban, hogy ki fogja nyerni a díjat: a két Oscarral kitüntetett Cate Blanchettet, illetve a Andrea Riseborough-t is esélyesként emlegették, akinek jelölése sokkolta az akadémia szavazóit és a közvéleményt, köszönhetően csapata alulról jövő kampányának.

A Minden, mindenhol, mindenkor csapata egyébként igen elégedett lehet a tegnapi ceremónia kapcsán, ugyanis a mozi hét Oscar-díjat kapott meg a 11 jelöléséből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések