A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mentálisan rossz állapotban lévő nyugdíjastól vette el minden vagyonát egy házaspár Kecskeméten


Többrendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség az ellen a házaspár ellen, akik egy legyengült, idős férfi bizalmába férkőztek, rávették, hogy adja el az házait és aztán hiteleket, kölcsönöket vetettek fel vele.


A büntetett előéletű házaspár 2019-ben ismerte meg az egyedül élő, szellemi leépülésben szenvedő 81 éves férfit, akitől megtudták, hogy Kecskeméten és Káptalantótiban három háza is van.

Kihasználva a mentális állapotát és feledékenységét, rávették, hogy az ismerőseiknek árul alul eladja a házakat, pedig ez eredetileg nem is állt szándékában.

2020-ban, miután az adásvétel megtörtént, a házaspár tartási szerződést kötött a nyugdíjassal, hogy az eladásokból befojt 14,5 millió forintot megszerezzék. A házaspár a pénzből a lányuknak vett egy házat, amelyre a férfi haszonélvezeti jogát bejegyeztették.

Ugyanebben az évben a házaspár egy áruházban több műszaki cikket – hűtőt, autóhifit és kisgépeket – vettek úgy, hogy a férfit is magukkal vitték és rávették, hogy vegyen fel áruhitelt. Néhány hónappal később 350 ezer forint személyi kölcsönt is felvetettek az áldozattal. A páros az első három havi törlesztőrészletet még kifizette, de aztán elérhetetlenné vált.

Ezeken felül az asszony 2020 júniusában, augusztusában és októberében úgy vette fel a férfi nyugdíját, hogy az unokájának adta ki magát.

A házaspár férfi tagjának amiatt is felelnie kell, mert egy ismerősének felajánlotta, hogy segít árokásó munkagépet szerezni. A gép lefoglalózására 700 ezer forintot, később még 6 millió forintot csalt ki tőle. Az ügyészség a házaspárt többrendbeli csalással, közokirat-hamisítással, az asszonyt emellett hamis magánokirat felhasználásával is vádolja és mindkettejükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések