A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megölték a Szputnyik V egyik atyját


Saját moszkvai lakásában ölték meg Andrej Botikovot, annak a tudóscsapatnak az egyik tagját, amely kifejlesztette a koronavírus elleni Szputnyik V vakcinát, tudatta a Reuters.


Az Orosz Föderáció Vizsgálóbizottsága Telegram-csatornáján közölte, hogy március 2-án egy „29 éves fiatalember veszekedés közben megfojtotta a lakás 47 éves tulajdonosát és övvel, majd megszökött a helyszínről”.

A gyanúsítottat rövidesen előállították, a kihallgatáson elismerték tettét, majd vád alá helyezték. A hatóságok szerint a gyanúsítottat korábban súlyos bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vonták, olvasható a közleményben.

Az orosz média szerint a támadó Alekszej Z. volt, aki korábban tíz évet töltött börtönben. A helyi lapok szerint a támadó vitában állt a meggyilkolt tudóssal.

Botikov egyike volt annak a 18 tagú tudóscsapatnak, amelynek sikerült kifejlesztenie a Szputnyik V vakcinát 2020 folyamán.

A Moscow Times szerint a virológust Vlagyimir Putyin orosz elnök Hazáért érdemrenddel tüntette ki 2021-ben a koronavírus elleni oltás kifejlesztéséért tett erőfeszítései elismeréseképpen. Botikov a Gamaleja kutatóintézetben dolgozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések