A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megerőszakolta élettársát és annak kiskorú húgát, majd agyonszúrta a nőt a pocsaji férfi


HAON - A zalkatás, a bántalmazás és a fenyegetőzés még csak a kezdet volt a kegyetlen történések sorában.  

Bestiális kegyetlenséggel végzett volt élettársával egy pocsaji férfi napra pontosan nyolc évvel ezelőtt, 2015. március 11-én Derecskén. A gyilkos cselekedeteit ép ésszel felfogni is nehéz. Brutális részletek következnek, csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

Az ügy vádirata és a korabeli Hajdú-bihari Naplóban megjelent írások alapján elevenítjük fel a történteket. Sándor 2008-ban ismerkedett meg a 16 éves Nikolett-tel, aki 24 évvel fiatalabb volt későbbi gyilkosánál. Még a nagykorúságot sem érte el a lány, amikor teherbe esett, kapcsolatuk alatt két gyermeket szült a férfinak, akinek már volt egy kiskorú fia egy másik nőtől. Sándor erőszakosan viselkedett, amit Nikolett egy idő után nem tűrt el, ezért 2014-ben a kicsikkel együtt hazaköltözött édesanyjához Konyárra.

A férfi minden nap megjelent a településen, és kéretlenül elkísérte a fiatal nőt és gyermekeit az óvodába. A nap további részében Nikolettet követte és folyamatosan figyelte, mert féltékenységében attól tartott, hogy volt párja más férfiak társaságát keresi. A zaklatás és a folyamatos könyörgés után a nő beadta a derekát, és visszaköltözött Sándorhoz. Néhány hónap után azonban újra elköltözött, majd ismét kibékültek.

Az első igazán durva vita 2015 első napján történt. Sándor követelte a nőtől, hogy mondjon le a közös gyerekekről, aki ennek nem tett eleget. Dühében többször megrugdosta, állon ütötte, fejbe vágta, majd a hajánál fogva rángatta az asszonyt. Ettől kezdve napi rendszerességgel bántalmazta gyermekei anyját, aki félelmében nem mert sem segítséget kérni, sem elmenekülni. Egy hónappal később, amikor a gyermekeket óvodába vitték, Nikolett egy óvatlan pillanatban csemetéi után szaladt az épületbe, és megkérte az óvoda dolgozóit, hogy értesítsék a rendőrséget. Még aznap visszaköltözött Konyárra, a szülői házba.

A végzetes nap

Sándor nem tudott belenyugodni a végleges szakításba, ezért folyamatosan békülési szándékával zaklatta a nőt, mígnem elérkezett a tragikus március 11-ei nap. A férfi újra megjelent a konyári ház előtt, és miután újra elutasító választ kapott, megfenyegette Nikolettet, hogy megöli. Sándor közben tudomást szerzett arról, hogy a nő és annak kiskorú testvére felszállt a Derecske felé tartó vonatra. Féltékenységében magához vett egy kést és a korábbi élettársától született 16 éves gyermekével a település felé hajtott, ahol autójával megbújt egy, a vasútállomás közelében lévő romos háznál. Ott vártak, amíg Nikolett és a 12 éves húga, Cintia felbukkant. Ekkor Sándor késsel a kezében az autóba parancsolta a testvérpárt. Volt élettársa könyörgött, hogy legalább a kiskorú lányt engedje szabadon, de a férfi azt mondta, „már késő”.

Autójával egy elhagyatott földúton egy közeli bozótos terület felé vette az irányt. Ott kiszállt a kocsiból, a késsel kivágta a biztonsági öveket, majd azokkal megkötözte Nikolettet és testvérét. Volt élettársát a földre dobta és brutálisan megerőszakolta. A két kiskorú végignézte a könyörtelen jelenetet, majd félelmükben sírva fakadtak.

Ezután Sándor az autóhoz ment, és a megrémült 12 éves lány előtt hadonászott a késsel, majd megfenyegette, hogy elvágja a torkát. Végül kirángatta az autóból és arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki. Ez nem volt elég, a kislányt is megerőszakolta.

Ezután Nikoletthez fordult, majd felelősségre vonta, hogy megcsalta őt. Haragjában ötször mellkason és hasba szúrta, majd az erősen vérző nőt a kocsiba ültette.

A két kiskorút kirakta az autóból és rájuk parancsolt, hogy utazzanak haza vonattal. A 12 éves lányt megfenyegette, ha beszélni mer valakinek útközben a történtekről, nem viszi kórházba a nővérét, hanem hagyja elvérezni. Fiának pedig azt parancsolta, hogy mondja meg a kislányuknak, hogy megölte az anyját.

Ezután Debrecen felé indult megsebesített élettársával az ülésen, ám meglátott egy rendőrautót, ezért irányt változtatott. Hosszú ideig kocsikázott a folyamatosan vérző nővel, majd megállt a Vekeri-tónál egy erdős területen, ahol több órán át várakozott és beszélgetett Nikolettel, aki ugyan még eszméleténél volt, azonban a vérveszteség miatt egyre rosszabb állapotba került. Sándor végül sötétedéskor a pocsaji rendőrőrshöz hajtott, ahol feladta magát. Útközben telefonon jelezte, hogy egy sérült személyt szállít, azonban a nő kivérzéses sokkban elhunyt, mire megérkeztek.

Mindent tagadott

Habár a bíróságon tagadta, hogy erőszakolt vagy ölni akart volna, ez a törvényszéket cseppet sem hatotta meg, ellenben bizonyítottnak találták az előre kiterveltséget.

A pszichológus szakértő véleménye szerint Sándor bosszúja a nemi erőszakkal volt teljes, így akarta megmutatni fölényét.

Ahogy a Hajdú-bihari Napló 2016 szeptemberében megfogalmazta, felsorolni is hosszadalmas, hány bűncselekményben találta bűnösnek M. Endre Sándort a Debreceni Törvényszék: előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése, testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, valamint élettárs sérelmére elkövetett zaklatás.

A férfit tettei miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések