A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megérkezett Ukrajnába a 18 német Leopard 2 harckocsi


Egy német biztonsági forrás hétfőn közölte, megérkezett Ukrajnába az a 18 Leopard 2 harckocsi, amelyet Németország ígért Ukrajna támogatására az Oroszország elleni háborúban – írja a Reuters.

Az ügynökség úgy tudja, a harckocsikon felül 40 német Marder gyalogsági harcjármű és a két páncélozott mentőjármű is eljutott Ukrajnába.

A német járműveken kívül három, Portugália által adományozott Leopard harckocsi is eljutott Ukrajnába.

A Spiegel úgy tudja, hogy a tankok mellett nagy mennyiségű fegyvert és pótalkatrészt is kapott az ukrán hadsereg. Németország a Leopard 2 tankokon kívül mintegy 40 Marder gyalogsági harcjárművet is küldött Ukrajnába. Értesülések szerint Olaf Scholz német kancellár megerősítette a Leopard 2 tankok átadásáról szóló hírt. 

A német hadsereg heteken át képezte az ukrán katonákat, hogy irányítani és vezérelni tudják a harckocsikat az észak-németországi Münsterben és Bergenben lévő gyakorlótéren. Emellett ukrán technikusok is érkeztek Németországba, akiket német katonai műszaki szolgálati szakemberek képeztek ki.

A Leopard 2-t tartják a világ egyik legmodernebb harckocsijának. A Leopard 2 tankok üzemben tartása azonban intenzív karbantartást igényel, ezért Németország karbantartó és javító központot szeretne nyitni egy Ukrajnával szomszédos országban.

A német járművekkel együtt három, Portugália által adományozott Leopard harckocsi is eljutott Ukrajnába. Lengyelország február végén már átadott 4 Leopard tankot a saját készletéből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések