A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megáll az eszed: vannak akik azért mennek Ukrajnába, hogy halott gyerekekkel fotózkodjanak


Virágzik a katasztrófaturizmus a háborús borzalmak helyszínén. Sokan azért utaznak a háború sújtotta országba, hogy saját szemükkel lássák a pusztítást, sőt, egyre többen merészkednek el a frontvonal közelébe is, hogy robbanásokat, fegyverropogást halljanak. A háború azonban nem turistalátványosság, százezrek életét tette tönkre – írja a V4NA.


Egy éve tart a háború Ukrajnában, és az utóbbi hónapokban fellendült a háborús turizmus az országban. Az egyik „legnépszerűbb” úti cél Bucsa városa, ami pusztító harcok színhelye volt korábban.

(((Tendar))) on Twitter: "Exactly one year ago the most epic battle in the war in Ukraine took place. Russian VDV in Hostomel were preparing to "victoriously" march into Kyiv. But in Bucha AFU was waiting for them and delivered absolute carnage. This was the moment I knew that Ukraine will win.#Ukraine pic.twitter.com/lr4tyfPaQU / Twitter"

Exactly one year ago the most epic battle in the war in Ukraine took place. Russian VDV in Hostomel were preparing to "victoriously" march into Kyiv. But in Bucha AFU was waiting for them and delivered absolute carnage. This was the moment I knew that Ukraine will win.#Ukraine pic.twitter.com/lr4tyfPaQU



A katasztrófaturizmus azután lendült fel, hogy számtalan felvétel jelent meg a közösségi oldalakon az országról, számolt be róla a Remix News a Business Insider alapján. A lap szerint

egy ilyen utazás ára körülbelül 250 euró, és több cég is foglalkozik olyan utak szervezésével, amelyek során a turisták angol nyelvű idegenvezetést is kapnak.

A cégek azt is garantálják, hogy a látogatók helyiekkel is beszélgethetnek, és csak „biztonságos útvonalakon” fognak közlekedni.

Általában egyedül jönnek, néha stoppal

– mondta Jakub Stasiak újságíró és önkéntes, aki jelenleg Ukrajnában tartózkodik.

Elpusztult helyekre mennek, például azért, hogy robbanásokat halljanak vagy fotót készítsenek az Instagramra

– tette hozzá.

Véleménye szerint “ez hihetetlenül ostoba dolog, de mégis vonzza az embereket, akik szeretik az adrenalint”. Elmondta azt is, hogy vannak, akik a humanitárius segítségnyújtás ürügyén mennek Ukrajnába, de nem valódi segítséget hoznak.

Hoznak egy csomag pelenkát, de valójában a saját szemükkel akarják látni a háborút

– mondta Stasiak.

A Business Insider tavaly augusztusban is beszámolt arról, hogy egy cég kifejezetten olyan túrákat szervez, amelyek célja, hogy bemutassa, hogy milyen a háborúban élni. Akkor már több mint kétszáz utat foglaltak le.

Saverio Vivas - PDC Colombia on Twitter: "🇺🇦🇷🇺| El #3Mar 2022, una unidad de las Fuerzas Aerotransportadas Rusas fue completamente aniquilada en emboscada efectuada por Fuerzas Especiales de Ucrania en Bucha. Decenas de militares rusos abatidos y blindados fueron destruidos. pic.twitter.com/2yqlq4t77P / Twitter"

🇺🇦🇷🇺| El #3Mar 2022, una unidad de las Fuerzas Aerotransportadas Rusas fue completamente aniquilada en emboscada efectuada por Fuerzas Especiales de Ucrania en Bucha. Decenas de militares rusos abatidos y blindados fueron destruidos. pic.twitter.com/2yqlq4t77P



A szervezők azt írták, hogy azok, akik jelentkeznek a túrára, láthatnak majd ágyúzott épületeket, bombatörmeléket és megsemmisült katonai felszereléseket, de még aktív taposóaknákra és légitámadásokra is számítaniuk kell.

Stu Miller on Twitter: "Spent the day examining the remains of a Russian AFV and abandoned fighting positions with @IntEOD and @OfficialSOLI near #Bucha. Impossible to put into words the scars of war observed here. pic.twitter.com/lmAcCSHfuU / Twitter"

Spent the day examining the remains of a Russian AFV and abandoned fighting positions with @IntEOD and @OfficialSOLI near #Bucha. Impossible to put into words the scars of war observed here. pic.twitter.com/lmAcCSHfuU



A háború azonban nem turistalátványosság, az elmúlt évben százezreknek tette tönkre az életét. Rengeteg otthon pusztul el, milliók menekültek el az országból, és folyamatosak a légiriadók Ukrajna-szerte.

Defense of Ukraine on Twitter: "Lviv's central railway station.The first thing that this wounded, but indomitable, warrior saw upon his return home was his family.The first thing he heard was the sound of an air raid siren.The ninth year of russia's war on Ukraine continues.We are staying strong. pic.twitter.com/VWRmWdBUD6 / Twitter"

Lviv's central railway station.The first thing that this wounded, but indomitable, warrior saw upon his return home was his family.The first thing he heard was the sound of an air raid siren.The ninth year of russia's war on Ukraine continues.We are staying strong. pic.twitter.com/VWRmWdBUD6



És egymást érik a temetések is, már több százezer ember vesztette életét a háborúban.

Elisabetta Piqué on Twitter: "Muy fuerte... En el cementerio de Bucha, norte de Kiev, el adiós a Nikola, soldado voluntario muerto a los 24 años en el Donbass para defender a 🇺🇦 #UkraineUnderAttack pic.twitter.com/pwTLEemCWK / Twitter"

Muy fuerte... En el cementerio de Bucha, norte de Kiev, el adiós a Nikola, soldado voluntario muerto a los 24 años en el Donbass para defender a 🇺🇦 #UkraineUnderAttack pic.twitter.com/pwTLEemCWK


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések