A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: A NATO belép a háborúba, ha repülőgépeket ad a kijevi rezsimnek


Az 1920-as évek óta legitim katonai célpontnak számít az az ország, amely fegyvereket szállít az ellenségnek 

A NATO repülőgépek Ukrajnának történő szállítása és a szövetség területén történő karbantartása a blokk közvetlen belépése az Oroszország elleni háborúba – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője – írta meg az oroszhirek.hu.

Emlékeztetett arra, hogy az 1920-as évek óta legitim katonai célpontnak számít az az ország, amely fegyvereket szállít az ellenségnek, és kiképzi annak személyzetét azok használatára – írta meg az oroszhirek.hu.

„Ez történik ma is: kanadai és német kiképzők az EU területén már ukrán gyilkosokat tanítanak a Leopardok kezelésére. Ha elképzeljük, hogy a jövőben leszállított NATO-gépeket az ő katonáik fogják kiszolgálni Lengyelország területén, az az atlantisták közvetlen belépése lenne az Oroszország elleni háborúba, annak minden következményével együtt” – magyarázta. 

Emellett Medvegyev rámutatott, hogy azok, akik döntést hoznak mindezen felszerelések és megsemmisítő eszközök szállításáról, a zsoldosokkal és a katonai kiképzőkkel együtt szintén legitim célpontnak számítanak.

Oroszország még tavaly tavasszal küldött jegyzéket az észak-atlanti szövetség országainak a Kijevbe irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, hogy minden lőszert tartalmazó szállítmány legitim célpontot jelent az orosz hadsereg számára – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések