A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev felszólította az oroszokat, hogy az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértőket semmisítsék meg

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője a vezető orosz médiumoknak adott interjújában – írta meg az oroszhirek.hu. 

Kifejtette, hogy a háborús törvények értelmében a fegyverszállítások nem jelentenek részvételt a konfliktusban.

„De ha katonai szakemberek mennek ezekkel a fegyverekkel, az közvetlen bizonyíték arra, hogy az ország részt vesz a konfliktusban. Ha a Patriot vagy bármilyen más megsemmisítő eszközt külföldi szakemberekkel együtt szállítanak Ukrajna területére, akkor az minden bizonnyal törvényes célpont és megsemmisítés tárgya lesz. Ők harcosok, ők államunk ellenségei. meg kell őket semmisíteni” – mondta.

Mint Medvegyev hangsúlyozta, a külföldieknek meg kell érteniük, hogy minden amerikai vagy lengyel katonát, aki megjelenik a konfliktusövezetben, „meg kell semmisíteni”.

Itt nem lehet utalni az Oroszország és az észak-atlanti szövetség közötti konfliktusra – folytatta a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Mint a Pentagon a hét elején közölte, csak az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segélyek – más országok nélkül – meghaladták a 33 milliárd dollárt Joe Biden jelenlegi elnök kormányzása alatt.

Moszkva többször rámutatott, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések