A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márton Anita döntős súlylökésben


A korábbi világbajnok magyar atléta a hatodik legjobb eredménnyel jutott a súlylökés döntőjébe az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon 

Az olimpiai bronzérmes, tető alatt világbajnok dobóatléta 18,22 méteres idei legjobbal érkezett Törökországba, és a papírforma alapján a legjobb nyolcba jutásra minden esélye megvolt.

Az első sorozat ugyanakkor még nem sikerült igazán jól neki, a súlygolyót csak 16,99 méterig repítette, amivel csupán a kilencedik helyen állt a kör után. A másodikban aztán megnyugtatta az érte szurkolókat, kereken egy métert javított, a 17,99 méterrel pedig a hatodik helyre lépett fel. Eredményén az utolsó kísérletével nem tudott javítani (17,50 m), ám döntője nem forgott veszélyben, a mögötte állók nem tudták megelőzni, így készülhet a pénteken magyar idő szerint 18.53-kor kezdődő fináléra.

"Elég hosszú volt a nap így, hogy este háromnegyed kilenckor kezdtünk, de örülök a döntőbe jutásnak" - nyilatkozott az M4 Sportnak Márton Anita, aki pénteken szeretne jóval 18 méter felett teljesíteni. "Korábban volt egy kis mélypontom, néhány nehéz hét, de az utolsó egy héten már jól mentek az edzések, és az a cél, hogy holnap az idei legjobbamnál jobbat lökjek."

Az Eb pénteki versenynapján hat magyar mutatkozik be. Krizsán Xénia az ötpróbát teljesíti, Pap Kristóf távolugrásban, Bakosi Péter magasugrásban, Klekner Hanga rúdugrásban selejtez, míg Takács Boglárka és Csóti Jusztina 60 méteren fut az előfutamban. Mellettük Márton Anita a súlylökés fináléjában lesz érdekelt. A nap során a női súly és ötpróba mellett még öt számban osztanak érmeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések