A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már az idén lépünk egyet a Holdra elhelyezett adatközpontok felé


Már pénzt is kaptak rá 


A földi problémákat és veszélyeket kerülné ki az adatközpontok Holdra költöztetésével a Lonestar Data Holdings, ami atomenergiával üzemeltetné az egységeket – írta meg a hvg.hu.

Felhő a felhőkön túl – egészen érdekes céljai vannak egy floridai, felhőalapú adattárolással foglalkozó startupnak, ugyanis a Holdon szeretnének adatközpontot létrehozni – írta meg a hvg.hu.

A Gizmodo beszámolója szerint a Lonestar Data Holdings most közelebb is került a megvalósításhoz, miután a napokban 5 millió dollárra tettek szert az első finanszírozási körben.

A Lonestar célja, hogy több adatközpontot is létrehozzon a Hold felszínén adattárolás és adatfeldolgozás céljából.

Mint arról 2022 áprilisában beszámoltak, a cég célja a holdi adatközpontokkal, hogy a földi energiaigény problémáját kezeljék, valamint hogy megvédjék azokat a támadásoktól (legyen az szoftveres vagy fizikai eredetű), és a földi természeti katasztrófáktól. A Holdon ugyanis nincsenek se tornádók, se földrengések, se tüzek, se árvizek – napi körülbelül 1,4 tonnányi űrszikla azonban esik az égitestre, ezt egyelőre nem tudni, hogyan védenék ki.

Az is kiderült, hogy a szükséges energiát kis atomreaktorokból nyernék, a Holdon bőven rendelkezésre álló hélium-3 izotóp segítségével – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések