Hirdessen itt

Manipulálta Szijjártó Péterrel készített interjúját a holland közszolgálati rádió


A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán számolt be arról, hogy meglepetésére nem azok a mondatok kerültek rádióadásba, amiket mondott a holland közszolgálati rádió stúdiójában. 


„Az adásba került anyagból az alábbi részeket kivágták, ezek helyére jöttek utólag felmondva azok a mondatok, mint »Magyarország Putyin jó barátja« és minden más, amit már megszokhattunk" – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Magyarország a globális többséghez tartozik

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán megosztotta az eredeti, vágatlan felvételt. Az angolul elhangzott beszélgetésben a riporter azon kérdésére, hogy nem érzi-e magát Magyarország elszigetelve az unióban, mikor nem támogatják a béketörekvéseit, a külügyminiszter úgy felelt, hogy többen támogatják őket Brüsszelben, mint amennyien nyíltan képviselik ezt az álláspontot. Mint fogalmazott, ők a kohézióra hivatkozva nem mernek szembeszállni a vezető nézetekkel, tartva a liberálisok, az NGO-k, a média nyomásától.

„Másrészt a világ sokkal szélesebb, mint Európa vagy a transzatlanti szövetség, és a globális többség, mint Afrika, Latin-Amerika, Ázsia, békét akar. Annál is inkább, mert ők is hasonló problémákkal, élelmiszerhiánnyal, energiaválsággal, inflációval küzdenek a háború miatt" – fogalmazott.

Hozzátette:

Ebből egyértelműen látszik, hogy Magyarország a globális többséghez tartozik a békepárti álláspont tekintetében.
 
Ez velünk már megtörtént

Az a felvetés is elhangzott, hogy a magyarok hogyan éreznék magukat, ha Oroszország megszállná az országot, és nem kapnának támogatást, amire Szijjártó Péter úgy reflektált, ez 1956-ban már megtörtént velünk, tehát tudjuk, milyen érzés.

A külügyminiszter visszautasította azt a megállapítást, hogy úgy tűnik, szívesen látnánk az Egyesült Államokat a NATO-n kívül, mivel a Kremlhez is szorosan kapcsolódik Magyarország.

Az Európai Parlamentet illetően a miniszter kijelentette, reméli, hogy a következő választáson is sikerrel szerepelnek, bár kérdésre elismerte, hogy a világ egyik legkorruptabb szervezetének tartja a brüsszeli képviselő-testületet, amit a jelenlegi letartóztatások is alátámasztanak. Kifogásolta, hogy nincs egy konkrét módszertan az átláthatóság érdekében az ilyen esetek felderítésére, kezelésére. Nehezményezte, hogy az ombudsmannak nem adják át az Európai Bizottság azon SMS-eit, amelyekben a milliárdos beszerzésekről, az oltóanyagok megrendeléséről van szó. Mégis Magyarországgal szemben más az eljárásrend, ezért úgy véli, az unióban kettős mérce van.

Mint Szijjártó Péter említette, délután kapják meg az adásba került – tudomása szerint – manipulált verziót.



Íme az interjú:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések