A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Madárinfluenza: Kambodzsa szerint nem ember terjeszti a vírust


Miután egy 11 éves kambodzsai kislány életét vesztette madárinfluenzában, felmerült a kérdés, hogy vajon emberről emberre történő átvitelt történt. Kambodzsa most azt állítja, a kislány egy beteg állat miatt fertőződhetett meg. 

Globális riadalmat keltett a hír, miszerint madárinfluenzában életét vesztette egy 11 éves kambodzsai kislány. A kambodzsai hatóságok most a CNA szerint arról jelentettek, hogy összesen két ember fertőződött meg, akik közül csak a kislány halt bele a vírusba.

Az egészségügyi tisztviselők közölték, hogy semmi nem utal arra, hogy emberről emberre történő átvitel történt volna, hozzátéve, hogy miután megerősítették, hogy a 11 éves kambodzsai kislány madárinfluenzás, végül a fővárosban lévő egyik kórházban február 22-én életét vesztette.

A kislány apja a gyermek halálát követő napon rosszul érezte magát, noha enyhe tüneteket produkált, ám nála is kimutatták a fertőzést. A férfit azonban már kedden ki is engedték a kórházból, miután elkülönítve kezelték. A tisztviselők beszámolója szerint a férfi három negatív tesztet is produkált, mire kedden hazaengedték.

A helyi minisztérium eközben egy közleményben jelentette be, hogy kizárólag ők ketten voltak a több mint két tucat tesztelt falusi közül, akikről kiderült, hogy hordozzák a vírust.

Az egészségügyi minisztérium közölte, vizsgálataik során megállapították, hogy az apa és lánya a faluban található baromfik által fertőződött meg, és egyáltalán nem találtak arra utaló jelet, sem pedig bizonyítékot, hogy a fertőzés apáról lányára terjedt volna át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések