A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lincshangulat alakult ki Németországban, miután egy sofőr elsodort egy hároméves fiút Saarbrückenben


Az olaszliszkai lincselésre hasonlító képsorok játszódtak le hétfő délután a németországi Saarbrücken városában, ahol egy hároméves kisfiút sodort el egy autó. A baleset után a helyzet azonnal eszkalálódott, és a gyermek családja rátámadt az autót vezető nőre, majd a helyszínre kiérkező rendőrökre is − írta meg a Hirado.hu.


Német sajtóértesülések szerint a hároméves kisgyermek a parkoló járművek közül szaladt ki az autók közé, ahol egy gépkocsi elsodorta. A családtagok agressziója miatt a sérült gyermek csak késve jutott orvosi ellátáshoz. A Focus.de hírportál idézi a rendőrségi szóvivőt, aki az esettel kapcsolatban elmondta, a kisfiú csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de megfigyelés céljából a saarbrückeni kórházba szállítottak − írta meg a Hirado.hu.

Az eset kísértetiesen hasonlít az olaszliszkai tragédiára

Több mint 16 éve történt, hogy egy Olaszliszkán keresztülhaladó autó kis híján elsodorta az úton váratlanul átszaladó, roma származású gyermeket. Az autót vezető tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fékezett és kiszállt, hogy megnézze, a kislány jól van-e. Ami ezután történt, máig megmagyarázhatatlan. A gyermeket nem érte sérülés, azonban a rokonai pillanatokon belül körbevették a férfit és az autót. Hatalmas üvöltözés, kiabálás, majd lincselés kezdődött. A férfit száznegyven rúgással és ütéssel, a kocsi hátsó ülésén utazó gyerekei szeme láttára verték halálra.

Az olaszliszkai esethez hasonlóan Saarbrückenben a hároméves gyermek szülei, valamint annak két testvére (16 és 20 évesek) szintén a gépjárművet vezető 56 éves nőt vették célba, akire rá is támadtak. A sofőrt csupán az mentette meg, hogy vissza tudott ülni az autójába, amelynek ajtaját magára zárta.

A családtagok az autót ütlegelték – amíg a rendőrség a helyszínre nem érkezett –, továbbá az egyik szemtanúra is rátámadtak, akit a balesetet szenvedett gyermek bátyja arcon ütött.

Egy nagyobb rendőri jelenlét után normalizálódott a helyzet, a sérültet csak ezután sikerült a mentőautóba tenni. A gyermek családja a rendőröket sértegette, továbbá meg is fenyegette őket. A családapát az eset után a kapitányságra szállították, ellene és családtagjai ellen pedig büntetőeljárást indítanak – tette hozzá a hírportál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések