A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lila mézet kezdtek előállítani a méhek


Furcsa, első látásra ijesztő küllemű mézet kezdtek gyártani a méhek Észak-Karolinában


A méz színe sokféle lehet, előfordulhat világossárga és borostyánszínben is, attól függően, hogy milyen virágból származik a nektár. A lila méz megjelenése azonban fejvakarásra késztette még a legtapasztaltabb szakembereket is – írta meg az origo.hu

Egyesek meg vannak győződve, hogy áfonya festette lilára a mézet, de a méheknek nincs olyan szájszervük, ami képes lenne átharapni a bogyók héját. Vannak, akik a kudzu nevű növényre gyanakodnak, de ezt a vélekedést sem sikerült bizonyítékokkal alátámasztani.

Az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatója, John Ambrose szerint a lila méz a méhek gyomrában lévő sav és az alumínium közötti kémiai reakció eredménye lehet. Az Észak-Karolina partvidékén található virágok ugyanis szokatlanul nagy mennyiségben tartalmaznak alumíniumot.

Aki próbálta, azt mondja, a lila méz nagyon finom, íze leginkább a szőlőére vagy a bogyós gyümölcsökére emlékeztet. Különlegessége miatt egyre keresettebb termékké kezd válni. Arról nincsen információ, hogy a furcsa méznek van-e bármilyen negatív hatása az egészségre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések