A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá azzal fenyegetőzik, hogy aki nem támogatja Ukrajnát, meg fogja bánni


Szerinte Ukrajna abban a „luxushelyzetben” van, hogy mindkét amerikai nagy pártban vannak támogatóik. 


Interjút adott a BBC-nek Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, amelyben először is siettette a Nyugatot a fegyverszállítások kapcsán. „Ha akár csak egy napot késlekednek a fegyverszállítások, az azt jelenti, hogy valaki meg fog halni a fronton” – szögezte le.

„Aki nem támogat, meg fogja bánni”

Kuleba azt is egyértelművé tette az interjúban: azok azok az országok, „akik rosszul bántak Ukrajnával a háború alatt, a jövőben megfizetik ennek az árát”.

Ha bárki azt gondolja, hogy az Ukrajnával a háború alatt rosszul bánó országokat elfelejtjük majd a jövőben, akkor ezek az emberek nem értik, hogy működik a diplomácia”

– szögezte le.

Megkérdezték Kulebát arról is, mit szól ahhoz, hogy több elemző szerint is Ukrajna támogatását is befolyásolhatja a 2024-es amerikai elnökválasztás kimenetele. Az ukrán külügyminiszter erre azt felelte:

Azt hiszem túléljük, ha a republikánusok győznek”.

Kuleba szerint Ukrajna abban a „luxushelyzetben” van, hogy mindkét nagy amerikai párt támogatja őket. Biztos benne, hogy Ukrajna továbbra is meg tudja tartani szövetségeseinek támogatását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések