A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közvetlen légi járatot indít Belarusz és Irán


A Belavia 2010 augusztusa és 2017 októberének vége között repült ezen az útvonalon


Belarusz és Irán azt tervezi, hogy hamarosan közvetlen légi járatot indít Minszk és Teherán között – közölte Dmitrij Kolcov Belarusz iráni nagykövete Alekszandr Lukasenko belorusz elnök iszlám köztársaságbéli látogatása előtt, olvasható az oroszhírek.hu-n.

„Nagyon hamarosan közvetlen légi járat nyílik országaink fővárosai között” – mondta a diplomata egy interjúban, amelyet a Belta hírügynökség szombaton közölt.

Kolcov megjegyezte, hogy a 2017-ben megszakított rendszeres légi járatok Belarusz és Irán között „fontos szerepet játszanak majd a közvetlen üzleti, tudományos, oktatási, kulturális csereprogramok fenntartásában”.

„A közvetlen légi járat természetesen  a Belarusz és az Irán közötti gazdasági együttműködés bővítésének erőteljes tényezőjévé válhat” – mondta.

Februárban jelentette be a belarusz közlekedési és hírközlési minisztérium, hogy a belarusz és  az iráni légügyi hatóságok „dolgoznak a Teherán és Minszk között közlekedő légijárat megnyitásán”.

A Belavia 2010 augusztusa és 2017 októberének vége között repült ezen az útvonalon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések