A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Nem fogjuk hagyni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből

 „Mert minden magyarban van egy kis Petőfi” – fogalmazott Kiskőrösön a miniszterelnök.

Ha egy idegen rátekint a kétszáz éve született Petőfi életére, aligha hiszi el, amit lát – kezdte beszédét Orbán Viktor Petőfire emlékezve.

Egy 26 éves röppálya a magyar égbolton, amely mély Magyarországból indul és a csillagösvényen végződik

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: minden magyarban van egy kis Petőfi, és Petőfiben ott van minden magyar.

Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy Petőfi születése idején szövegezte Kölcsey a Himnuszt. 25 évvel a Himnusz után Magyarország már felemelte a fejét, és felegyenesedő nemzet, és önbizalommal tekint szét – fogalmazott.

Mit kezdjünk a visszanyert önbecsülésünkkel, megtöbbszörözött erőnkkel? – a kormányfő szavai szerint a 19. század közepének Magyarországa is kereste, hogy merre szabjunk irányt a hazának. Hangsúlyozta:

ezt a várva várt keresett szót, és irányt Petőfi adta meg a hazának.

Azért nem ununk rá március 15-ére, mert ez egy nagy közös születésnap – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: Kiskőrösről indult el a nemzet nagy menetelése is.

„Ha két magyar összetalálkozik, jó esély van arra, hogy perceken belül három véleményen legyenek” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: Petőfiben egyetértés van. „Egy olyan józan nép esetében, mint mi vagyunk, meglepő, de irodalom nélkül nincs magyar élet” – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint azért van egyetértés Petőfi kapcsán, mert a szabadságnak nagy világnyelve van, és a szabadság magyar nyelvjárását Petőfi teremtette meg.

A magyar a szabadság legsikerültebb nyelve

– fogalmazott a miniszterelnök, megjegyezve: több mint 200 nyelvre fordították le Petőfit verseit.

A költőgéniusz pályáját illetően a kormányfő azt mondta: csak 5 év adatott neki, és Petőfi életműve mégis teljes. Orbán Viktor szerint Petőfi életművét az tette teljessé, hogy maradéktalanul megfizette a hazának, amit verseiben vállalt. „Mi is úgy szeretnénk távozni a világból, hogy minden nekünk kirótt kötelességet teljesítettünk” – jegyezte meg.

Sohasem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből.

Nem fogjuk hagyni, és nem is fog sikerülni, mert minden magyarban van egy kis Petőfi” – zárta beszédét a miniszterelnök.


Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
HAZUGSÁG HAZUGSÁG HÁTÁN ÓCSKÁS IDEGENSZÍVŰ TÖRTÉNELEMHAMISÍTÓ ZSIDÓK KÖZHELYEIVEL!!!...- és EZT a SZEMETET is CSAK FELOLVASVA!!!
SZÉGYEN!!!
AZ ún. MTA (JELENLEG: MAGYARTALAN TALMUDISTA ALAKULAT!!!) MAGYARORSZÁG ÖTEZER FŐT FOGLALKOZTATÓ a CIONISTA-LIBERALIZMUS GYILKOS ESZMÉIT TERJESZTŐ, GALÍCIAI, APARTHEID ISRAHELL ELKÖTELEZETT, SZABADKŐMŰVES ORSZÁGRONTÓINAK KÖZPONTJA!!!...-

A SZÉCHENYI CSALÁD és ALAPÍTVÁNY ÜDVTÖRTÉNETI FELELŐSSÉGE és KÖTELESSÉGE, HOGY a SZÉCHENYI EMLÉKÉVBEN NYILVÁNOSSÁGRA HOZZA és KÖZHÍRRÉ TEGYE, HOGY SZÉCHENYI ISTVÁN ÉDESFIA: PETŐFI SÁNDOR!!!

TEHÁT az IMMÁR VALÓBAN MAGYAR MTA ÚJRAALAPÍTÁSA ELSŐDLEGES MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!!!

ÚGYHOGY NAGYON IS ITT VAN AZ IDŐ 2023-ban KIFERTŐTLENÍTENI a MÉG ún. MTA 5000 FŐS SZEMITA=SEMMITtevő=SZEMÉT, ILLUMINÁTUSOK KELTETŐ TELEPÉNEK MAGYARORSZÁGI ÜGYNÖK ÉS INTÉZMÉNYRENDSZERÉT; - MERT SOHASEM VOLTAK VESZÉLYESEBBEK EZEK a NAP=NÉPünkbe ÁGYAZOTT HAZAÁRULÓK SZŰZANYA FÖLDÜNKRE és ÉDES HAZÁNKRA, MINT MOST!!!...- a DIREKT NÉPRITKÍTÓ VAKCINÁK és az MTA TÖBBES ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ NEMZETVESZEJTŐ ÜGYNÖKEINEK IDEJÉN!!!
Josefus Flavius zsidó krónikás (ie. 37-100) a következőket írta :

“Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik."

Azaz szűzfoglalással, jelen ismereteink fényében MU szigetparadicsomunk elsüllyedését követően a Vízözön után érkeztünk a Kárpát medencébe; - és nem más népektől foglaltuk el!!!

Ezen tények ismeretében pedig gyermekeinkbe kell plántálni az ún. hivatalos héber-terhelt hazug történelemoktatás helyett, hogy a MAGYAROK ÜDVTÖRTÉNETE semmiképpen sem az idegenszívű megszállók által orrvérzésig propagált zsidó-keresztény ország-rontás és nemzetkoncolás 1000 évéből áll!!!

ÉLETBEVÁGÓ!!!
SZÉCHENYI ISTVÁN ÉDES FIA: PETŐFI SÁNDOR!!!

AZ ún. MTA MA IS A MAGYARELLENES „SORSTALANOK”, IDEGENSZÍVŰ SAKÁLOK BÚVÓHELYE!!!

HOLOTT AZ EREDETI ALAPÍTÓ OKIRATBAN BENNE FOGLALTATIK, HOGY CSAKIS MAGYAR-ÉRZELMŰ, KIKEZDHETETLEN ERKÖLCSI TARTÁSSAL BÍRÓ HAZAFIAK ÉS HONLEÁNYOK "RUHÁZHATÓAK" FEL AKADÉMIAI TAGSÁGGAL!!!
...ÉS ERRŐL A MINDENKORI ÖRÖKÖSÖK KÖTELESSÉGE LENNE GONDOSKODNI, HOGY BELSŐ ELLENSÉGEK ÉS HIVATÁSOS JÚDÁSOK MÉG VÉLETLENÜL SE ÉPÜLHESSENEK BE A MAGYAR SZELLEMI ELIT SORAIBA; - HISZEN AZ ÖNMAGÁBAN FELÉRHET A NEMZETHALÁLLAL!!!
ILYETÉN NAPJAINKBAN SENKI SEM RETTEG JOBBAN A SZÉCHENYI-PETŐFI VÉRVONALBÓL FAKADÓ JOGOSULTSÁGOKTÓL, MINT AZ A TÖBB EZER LÉHŰTŐ VADIDEGEN "TUDÓS KÉM"...- AKIK ELLEPTÉK A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁT - MEGGÁTOLVA EZZEL A SOK TÍZEZER ÉVES ÉGI=IGEi EREDETÜNK FELFEDÉSÉT...- AMI KÖZÉRTHETŐEN A KÖR ISTEN-NIMRÓD-JÉZUS-ATTILA VÉRVONALÁBAN FORRONG MIND A MAI NAPIG!!!
http://www.szentkiralyszovetseg.hu/products/drabik-szechenyi-volt-petofi-apja-es-a-zsido-mta-bunei/